Plzeňští strážníci chytali pávici. Na zapíjení maturity jen tak nezapomene

Plzeňští strážníci chytali samici páva.

V neděli po poledni hlídka ze skupiny odchytů zvířat vyjela k odchytu pávice na Hlavní vlakové nádraží Plzeň. Podle výpravčího ji na podvozku přivezla lokomotiva na trati od Českých Budějovic.

Strážníci se museli k pávici nejprve dostat, seděla přímo pod lokomotivou na nástupišti. S neobvyklou zručností se jí jim nakonec podařilo s pomocí podběráku odchytit. Pávice byla v šoku a kulhala. Dočasně byla umístěna v plzeňském útulku, odkud si ji vyzvedne zvířecí záchranář pan Makoň.

 

Na zapíjení maturity jen tak nezapomene.

Na oslavu maturity bude dost dlouho vzpomínat mladý Plzeňan.  Se zapíjením to natolik přehnal, že skončil v péči záchranářů. 

Zhruba hodinu po páteční půlnoci obdržela městská policie žádost zdravotníků o prověření záležitosti na náplavce v Tyršově ulici, kdy byli upozorněni na těžce opilého mladíka. Hned na místě strážníky kontaktovala skupinka mladých, kteří zapíjeli maturitu. Jeden z nich to značně s oslavou přehnal. Promočený zůstal ležet na zemi, vůbec nereagoval na podněty, nekomunikoval. Hrozilo mu, že prochladne. Strážníci mu ihned poskytli nezbytnou první pomoc, sundali promočenou bundu, uložili ho do zotavovací polohy, přikryli ho izotermickou folií a přivolali záchranáře. Ti mladíka odvezli na urgentní příjem FN Plzeň Lochotín.

 

Řídil pod vlivem a měl platnou blokaci ŘP.

Porušení zákazu vjezdu v centru města se řidiči nevyplatilo.

V pátek v dopoledních hodinách zastavila hlídka městské policie ze služebny Plzeň- Střed  řidiče osobního motorového vozidla Citroën, který nerespektoval dopravní značení a v Husově ulici vjel do zákazu vjezdu. Při kontrole dokladů bylo zjištěno, že 69letý Plzeňan má zadržen řidičský průkaz . Přivolaní policisté u šoféra provedli ještě dechovou zkoušku s výsledkem 0,46 promile. Celou věc si posléze převzali k dalšímu šetření.

 

Alkohol mu nebyl dobrý společník.

Přestupkové komisi ÚMO Plzeň 3 bude oznámen případ muže, který je podezřelý z přestupků proti veřejnému pořádku. Konkrétně neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci a znevážení úřední osoby při výkonu její pravomoci.

Přestupkového jednání se muž dopustil v noci ze soboty na neděli. V Kalikově ulici ležel na chodníku, a když k němu hlídka přistoupila a probudila ho, začal se vůči ní chovat arogantně. Urážel ji hrubými výrazy, neuposlechl opakované výzvy a vzápětí nato se pokusil jednoho ze strážníků se zaťatou rukou v pěst udeřit do obličeje. Strážník se útoku vyhnul a muž skončil s pouty na rukou. Protože pod vlivem alkoholu neovládal své chování, byl převezen k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice, kde byla teprve zjištěna jeho totožnost.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz