Kraj pracuje na dokončení naplánovaných investic

V letošním roce má kraj v plánu dokončit investice za celkem tři čtvrtě miliardy korun. Platí to mimo jiné o rekonstrukci základny Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje v Sokolově, vybudování operačních sálů sokolovské nemocnice, výstavbu silnice k budoucímu areálu BMW na Podkrušnohorské výsypce, dostavbu depozitáře krajské knihovny či 1. etapu revitalizace Císařských lázní v Karlových Varech. Do konce roku by měla být hotova nová lávka přes Ohři ve Svatošských skalách a cyklostezka v úseku Všeborovice – Šemnice na Karlovarsku.

Ještě letos by se měla rozběhnout zastavená dostavba nemocnice v Chebu. „V době, kdy se celá republika vzpamatovává z pandemie koronaviru, je velmi důležité, aby kraj zachoval probíhající a naplánované investice. Pomůže to všem oblastem života v regionu, ať jsou to opravy silnic, zdravotnictví nebo cestovní ruch a další. Musím také připomenout, že kvůli problémům se zhotovitelem byla před časem zastavena revitalizace chebské nemocnice, což nás moc mrzí, protože to zkomplikovalo život pacientům i zdravotníkům a oprava nemocnice se tím protahuje. V tuto chvíli máme připravenou zadávací dokumentaci pro to, abychom znovu vyhlásili zadávací řízení. Podle nového harmonogramu bychom na konci září měli mít vybraného zhotovitele podepsanou smlouvu a s dokončením stavby pak počítáme v první polovině roku 2022,“ upřesnil náměstek hejtmana Dalibor Blažek.

Mezi největší plánované investiční akce v příštím roce pak bude patřit další etapa revitalizace Císařských lázní, rekonstrukce budovy Střední školy živnostenské Sokolov pro potřeby policejní školy a přestavba další budovy pro výuku Střední školy živnostenské Sokolov. V následujících měsících by měla být zahájena projektová příprava Společného operačního střediska složek Integrovaného záchranného systému Karlovarského kraje. „Počítáme také s debatou ohledně zahájení projektové přípravy řešení budovy Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary,“ uzavřel Dalibor Blažek.


Zdroj:

Mgr. Jana Pavlíková

tisková mluvčí
oddělení vnějších vztahů a styku s veřejností
odbor kancelář hejtmana
www.kr-karlovarsky.cz