Budeme měřit rychlost. Strážníci ve střehu. Pád si žena nepamatovala

Budeme měřit rychlost.

„Budeme měřit rychlost“, tak zněl název akce, kterou ve středu 27. května uspořádal Ing. Zdeněk Jůza, občan městské části Plzeň-Lhota, který zároveň vede zájmový technický kroužek pro děti. Na programu akce se podíleli strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Bory.  Zhruba dvě desítky dětí ve věku od čtyř do devíti let, včetně doprovodu, se přišly seznámit s činností Městské policie Plzeň, a to konkrétně s měřením nejvyšší dovolené rychlosti, s technikou, kterou strážníci při měření využívali a v současné době také používají. Každý ze zúčastněných obdržel na památku drobné propagační materiály od Městské policie Plzeň a BESIP Plzeňského kraje a domů si odnesl vytištěnou prezentaci Městské policie Plzeň-Bory s tématem “Městská policie – měření nejvyšší dovolené rychlosti“.

Došlo i na praktickou část, té byl přítomen náměstek primátora města Plzně Mgr. Michal Vozobule. Na silnici ve směru od města Dobřany  k městské části Plzeň-Lhota si zúčastnění pod vedením Ing. Zdeňka Jůzy vyzkoušeli, jak změřit a určit rychlost projíždějícího vozidla v daném úseku. Kontrolou jim bylo pouze informativní měření rychlosti vozidel strážníky městské policie pomocí přístroje na měření rychlosti TruCam LTI 20/20.

Strážníky potěšil zájem dětí o akci. „Bylo to moc hezké. Nejvíce se mi líbilo, jak měli policajti ten měřič rychlosti (ten nový modrý). Taky se mi líbilo to jejich (staré) policejní auto. Jak jsme měřili tu rychlost, to se mi také moc líbilo. Proto dávám pět hvězd z pěti“, uvedl účastník akce Jakub.

Podle Martina bylo zase nejlepší povídání policistů. „Líbilo se mi to, ale čekal jsem rozdávání pokut hříšníkům,“ svěřil se se svým názorem účastník Maty. Podobně se o celé akci vyjádřil i další účastník Vojta „Bylo to suprové. Je fajn, že zase byla akce. Ale byla škoda, že nebyly pokuty. Ale to vůbec nevadí. Hodně se mi líbilo auto policistů a ten radar nebo vybavení pána policisty – pistol byla hezká.“

 

Konflikt mezi řidiči.

V pátek odpoledne vyjela hlídka městské policie k přijatému oznámení o fyzickém incidentu mezi dvěma řidiči motorových vozidel. Podle prvotních zjištění, mělo k prvnímu konfliktu dojít v Rooseveltově ulici, posléze vše vyvrcholilo v ulici Na Roudné napadením 35letého muže.  Napadnout jej měl 43letý muž.  Okolnostmi celé věci se zabývají státní policisté.

 

Strážníci ve střehu.

Zadrželi hledaného  PČR.

V pátek v dopoledních hodinách projížděla hlídka ze stanice Územně strážní služby Karlovarskou ulici. Její pozornost si zde poblíž hotelu CD vysloužil jdoucí muž. Místní a osobní znalost strážníkům napovídala, že ho hledají policisté. Proto ho zastavili a prověřit si svou domněnku nechali lustrací v policejních evidencích. Ukázalo se, že 41letý Plzeňan je veden na seznamu osob v celostátním pátrání. Hlídka ho rovnou převezla na policejní oddělení policistům k dalším úkonům.

 

Zadržení podezřelého.

V neděli v noci zaznamenali lochotínští strážníci během obchůzky spuštěný alarm místní prodejny drogerie a u ní poškozenou skleněnou výlohu. Na místo po chvíli dorazila i hlídka  PČR. Strážníkům se podařilo získat popis podezřelé osoby a při prohledávání okolí  nalezli na tramvajové zastávce trojici mladých lidí dvě ženy a muže, popis seděl právě na něj.  Přivolaná hlídka  PČR si případ převzala k dalšímu šetření.

 

Pád si žena nepamatovala.

V sobotu v dopoledních hodinách předali strážníci ze služebny Městské policie Plzeň- Střed  do péče záchranářů 50letou ženu.  Ta na rušné Americké ulici upadla a vůbec si nepamatovala, že se jí něco stalo.

Na místě, kde chvilku žena bezvládně ležela a poté se zvedla a odešla, nechala ležet své osobní věci. Náhodná chodkyně, která její pád zahlédla, si nebyla jista, zda je dotyčná v pořádku. Proto raději zavolala pomoc. Strážníkům, kteří dorazili, vypověděla, co se událo a ukázala jim, kde paní najdou. Dotyčná si nevybavovala, co se předtím stalo, ale připustila, že upadnout mohla, neboť se léčí s epilepsií. Do příjezdu záchranářů, kteří ji po prvotním vyšetření odvezli do nemocničního zařízení, se hlídka o ni postarala.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz