Nepečený jogurtový dort

Reklama

Ingredience:
korpus: 200 g máslových sušenek, 2 lžíce mléka, 100 g másla;
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 15 g želatiny, 80 ml vody, 250 ml bílého jogurtu, 1 vanil. cukr;
poleva: 100 g červeného rybízu, 50 g želírovací cukr

 

Postup:
Sušenky si rozmačkáme a smícháme s mlékem a změklým máslem. Propracujeme a vmačkáme do dna dortové formy.
Smetanu vyšleháme dotuha. Poté přidáme želatinu rozpuštěnou ve vodě (podle návodu). Jogurt rozmícháme s moučkovým i vanil. cukrem a přimícháme. Krém nalijeme a rozprostřeme na korpus. Dort dáme do lednice ztuhnout. Na polevu smícháme povařený rybíz s cukrem.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu

Reklama