Strážníci spolu s chovatelem chytali ovce. Zákaz nezákaz

Strážníci spolu s chovatelem chytali ovce.

V pátek v podvečer zaměstnal strážníky ze Skvrňan a z odchytové skupiny kuriózní odchyt v Plzni v ulici Pod Kyjovem. Poradit si museli s uprchlými ovcemi.

Místní chovatel zvířat, kterému zvířata utekla z oplocené ohrady do areálu místní firmy, si nevěděl s rodinou s odchytem rady, proto se obrátil na městskou policii. Společnými silami se podařilo nakonec ovce úspěšně odchytnout a majiteli předat. Jednu vně areálu pomocí odchytové vrhací sítě, druhou až po jejím dalším útěku. Ta si to namířila z areálu silničním příkopem směrem na Plzeň-Křimice. Odchytovou vrhací sítí se ji podařilo v Zámecké ulici strážníkovi polapit.

 

Zákaz nezákaz.

V sítích strážníků uvízlo v sobotu několik řidičů, co nemělo za volantem co dělat.

Před půl čtvrtou odpoledne strážníci ze služebny Městské policie Plzeň- Střed zastavili řidiče osobního motorového vozidla Škoda Fabia, který v Šumavské ulici nerespektoval zákaz vjezdu. Při kontrole dokladů potřebných k řízení motorového vozidla se 33letý Plzeňan přiznal, že není držitelem řidičského oprávnění.

O víc jak hodinu později kvůli stejnému prohřešku zastavili borští strážníci řidiče vozidla Škoda Felicia. Ani on nedokázal předložit strážníkům všechny doklady. Bylo zjištěno, že vozidlo je bez platné technické kontroly a 41letý řidič má až téměř do září 2023 blokaci řidičského oprávnění.

V nočních hodinách pak zastavili strážníci za volantem totožného vozu v Plzni na Borech 24letého mladíka. Ten byl při předchozím případu členem osádky auta. Během kontroly hlídka zjistila, že má až do května 2025 vysloven zákaz řízení.

Všechny případy si převzali policisté ČR na místě k dalšímu šetření.

 

Strážníci odchytávali koně, kteří utekli z výběhu.

V neděli po sedmé hodině večer se zabývali strážníci případem dvou volně pobíhajících poníků v ulici K Dráze. Povšiml si jich místní obyvatel a informoval městskou policii.

Před příjezdem hlídky se poníci dostali do ulice K hůrce, kde se následně strážníkům podařilo zajistit prostor, aby dál zvířata neutekla. Chovatelka poníků byla poté nalezena, o všem informována a koně si převzala. Strážníkům uvedla, že jí neznámá osoba u výběhu koní odstranila závoru.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz