Dopravní nehoda. Muž v požadavcích PČR

Hledaný muž.

Dne 18. 05. 2020 v 16:45 hod. prováděla hlídka MP Plzeň – SÚSS kontrolní činnost ve Wenzigově ulici, kde si všimla muže, o kterém věděla, že se nachází v celostátním pátrání PČR. Strážník muže vyzval k prokázání totožnosti, na jehož základě se podezření potvrdilo. Vzápětí putoval do rukou policistů.

 

Dopravní nehoda.

Při prováděné hlídkové činnosti na křižovatce Kaplířova / U Borských kasáren strážníci spatřili dopravní nehodu. Vše se odehrálo včera 18. 05. 2020 v dopoledních hodinách.

Jednalo se o čelní střed dvou osobních automobilů značky Škoda Felicia a VW Passat. Hlídka MP u nehody zastavila a na dotaz strážníků, zda někdo z účastníků dopravní nehody není zraněn, byla odpověď pozitivní. Následně se hlídce MP přihlásil svědek nehody. Muž uvedl, že žena z vozidla Škoda si stěžuje na zhoršené dýchání a pro lepší komfort ji posadil k sobě do vozidla. Následně ještě uvedl, že PČR již volal, ale se ZZS PK si nebyl jistý.

Jeden ze strážníků se vydal směrem k ženě a druhý mezitím zjišťoval zdravotní stav u ostatních účastníků. Žena sdělila, že jí vůbec nic není a neměla ani žádné viditelné zranění, ale jelikož se strážník nenechal odbýt, žena se přiznala, že je po nárazu v psychickém šoku, bolí ji hrudník a má ztížené dýchání. Z tohoto důvodu byla na místo přivolána ZZS PK a až do příjezdu strážníci u ženy kontrolovali základní životní funkce. Následně se na místo dostavily posádky ZZS PK. Lékař si zjistil od hlídky MP potřebné informace a ženu si poté převzal do své péče. Kromě lékaře a záchranářů se na místo dostavila také jednotka HZS PK PS Plzeň – Střed, která ihned zahájila protipožární opatření a likvidaci uniklých provozních kapalin.

Na místě byla řidičům obou vozidel strážníky provedena dechová zkouška s negativním výsledkem.

Oba výtisky o dechové zkoušce byly posléze předány policistovi na místě.

Mezitím záchranář sdělil strážníkům, policistům a jednotce HZS PK, že ženu převáží k dalšímu vyšetření do FN Plzeň – Bory na chirurgické oddělení.

 


Zdroj:

Bc.Andrea Vlčková, DiS.
Metodik prevence kriminality

Odbor analýzy a prevence kriminality
www.mpplzen.cz