Kamera zachytila mladíka při kopání do dopravních značek. Ženu kousl pes jejího přítele

Kamera zachytila mladíka při kopání do dopravních značek.

Opilý se snažil strážníkům ujet na neosvětleném kole.

V noci na pátek zamířila hlídka ze služebny Městské policie Plzeň-Střed do ulice Škroupova k případu vandala, který měl kopat do dopravních značek a schovávat se mezi zaparkovaná auta. Podezřelý mladý muž se snažil před zraky strážníků z místa ujet na neosvětleném jízdním kole.   Ti ale jeho jízdu brzy ukončili. Dvacetiletý mladík se poté hájil tím, že nic špatného neudělal. Jenom ještě nevěděl, že byl sledován městským kamerovým systémem. Když mu to strážníci sdělili, přiznal se. K jeho štěstí ke škodě na dopravních značkách opravdu nedošlo. Z jeho dechu byl však cítit alkohol, proto byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce. Výsledkem byla naměřená hodnota 1,70 promile. Jednání opilého cyklisty bude předáno k  dořešení správnímu orgánu.

 

Ženu kousl pes jejího přítele.

Strážníci ošetřili zraněnou ženu. Pes jí způsobil pouze oděrky.

K pokousání mělo dojít v jejich bytě, žena pak vyběhla ven a zavolala na městskou policii. Vystresovanou a evidentně pod vlivem alkoholu ji zastihli strážníci. Poranění na rukou naštěstí nebyla hluboká, šlo pouze o oděrky a zhmoždění prstů. Hlídka jí ránu odborně ošetřila a nabídla přivolání zdravotnické záchranné služby, to však důrazně odmítla. Proto byla poučena, aby v nejbližší době vyhledala lékařské ošetření a nechala si raději poranění zkontrolovat. Dechová zkouška u ženy prokázala téměř 2 promile alkoholu. Na místo poté dorazil přítel ženy, majitel psa.

 

Zadržení podezřelého muže z vloupání.

Dnes v 1.15hod. jeli strážníci prověřit oznámení o vloupání do stavební buňky v Plzni. Od oznamovatele hlídky získaly popis podezřelé osoby a informaci, kudy se vydala. Zároveň jim také dotyčný uvedl, co mělo být pravděpodobně odcizeno. Mělo jít o kufr s bouracím kladivem. Hlídky začaly prohledávat okolní ulice. Jedna z nich si brzy všimla ve stromovém porostu muže, jenž nesl na zádech objemný plastový kufr. Když muž strážníky spatřil, kufr odložil a snažil se jim rychle zmizet. Cestou stačil odhodit pár předmětů, zmizet se mu ale nepodařilo, strážníci ho dohnali a přivedli zpátky k položenému kufru. Sedmatřicetiletý Plzeňan byl předán k dalšímu šetření policistům ČR.

 

Senior doma upadl a nemohl vstát.

Strážníci městské policie v sobotu i v neděli pomáhali v bytě 93letého seniora v Plzni na Lochotíně.  Stařeček doma upadl na zem a sám se nedokázal zvednout. Krátce od zjištění signálu z tísňového tlačítka linky seniorů byli na místě a pomohli mu. Nic se mu naštěstí nestalo.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz