Nugátová kolečka

Reklama

Ingredience:
těsto: 150 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 60 g cukru moučka, 1 vanil. cukr, vejce, 90 g změklého másla, hladká mouka na vál;
náplň: 150 g nugátového krému, 150 g másla;
ozdobení: 2 lžíce pomerančové marmelády, čokoládová poleva, celé lískové oříšky

Postup:
Z mouky, kakaa, cukrů, vejce a másla vymícháme hladké těsto. Vyválíme, vykrájíme kolečka a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 190 °C asi 8 minut. Poté necháme dokonale vychladnout.
Šlehačem vymícháme z nugátu a másla krém. Poté vychladlá kolečka slepíme. Marmeládu zahřejeme a potřeme vršek kolečka, poté ozdobíme čokoládovou polevou a oříškem, který přilepíme na kapku krému. Necháme ztuhnout a podáváme.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu

Reklama