Opilý muž nadýchal přes čtyři promile. Strážníci zadrželi hledaného muže

Prosila o pomoc kolemjdoucí. 

Ženě s epilepsií pomohli strážníci.

V sobotu večer byla hlídka městské policie vyslána operačním strážníkem k budově nádraží ČD v  Nádražní ulici, kde pomoc od kolemjdoucích prosila mladá žena. Důvodem byl údajně prodělaný epileptický záchvat. Hned po přijetí na místo ji strážníci uviděli, ztěžka se opírala o lampu pouličního osvětlení. Proto jí pomohli, ženu podepřeli a odvedli na nejbližší lavičku, kde ji posadili. Třicetiletá žena, z jejíhož dechu ucítili alkohol, jim oznámila, že opakovaně prodělala epileptický záchvat a necítí se být v pořádku. Přivodit si měla četnými pády poranění žeber a zad. Mladou ženu poté strážníci předali do péče zdravotníků, kteří ji odvezli sanitním vozem k dalším vyšetřením do nemocničního zařízení.

 

Opilý muž nadýchal přes čtyři promile.

Operační strážník přijal v pátek brzy ráno oznámení o podnapilém muži v Úslavské ulici v Plzni na Slovanech. Hlídka na místě našla 53letého Plzeňana, který měl v důsledku značné opilosti problém s komunikací a pohybem. Nedokázal se bez pomoci postavit na vlastní nohy. Bylo tedy rozhodnuto o jeho převozu na záchytnou stanici. Strážníci u muže provedli dechovou zkoušku. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu ukázal neuvěřitelnou hodnotu 4,17 promile.

V neděli pak museli po poledni strážníci vyjet k silně opilému muži do Gerské ulice v Plzni na Lochotíně. Třiadvacetiletý mladík byl ve stavu, kdy svým jednáním ohrožoval svůj život a zdraví, proto byl odvezen k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

 

Strážníci zadrželi hledaného muže.

V rámci hlídkové činnosti se podařilo strážníkům ze stanice Územně strážní služby zajistit v pátek muže v hledáčku policistů.

Po šesté hodině večer kontrolovali strážníci městské policie v Rybářské ulici mladíka, který jim byl povědomý ze seznamu osob hledaných PČR. Protože se nebyl schopen legitimovat, museli ho předvést ke zjištění totožnosti na policejní oddělení. Tady se potvrdila identita 20letého mladíka z jižních Čech a vyplynula na povrch skutečnost, že po něm muži zákona pátrají. Muže tak strážníci přenechali republikovým kolegům.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz