Psovod zavolal muži lékařskou pomoc. Oslavu kamarádovo narozenin zakončil pobytem na záchytce

Psovod zavolal muži lékařskou pomoc.

Na linku 156 se ve čtvrtek hodinu po poledni ozval svědek s upozorněním na ležícího podnapilého muže u zastávky tramvaje na Slovanské ulici v Plzni. Psovod městské policie, který spěchal na místo, nalezl muže bezvládně ležet ve vozovce. V bezprostřední blízkosti 39letého Plzeňana ucítil silný zápach chemikálie a při kontrole zdravotního stavu zjistil u muže tzv. vývod v oblasti žaludku. Přivolaní zdravotníci si ho převzali a po prvotním ošetření odvezli sanitním vozem do nemocnice v Plzni na Lochotín.

 

Oslavu kamarádovo narozenin zakončil pobytem na záchytce.

Pořádný rozruch způsobil ve čtvrtek odpoledne opilý muž bez domova v Plzni v Přemyslově ulici. Na zastávce MHD křičel a nadával cestujícím, kteří čekali na tramvaj. Uklidnit se mu nechtělo, a protože se choval agresivně a snažil se pokračovat v jednání, kterým narušoval veřejný pořádek, rozhodli se strážníci nechat ho převézt k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. Tam tak zakončil slavení kamarádovo narozenin. U 44letého muže provedli strážníci orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu s výsledkem 2,57 promile.

 

Malé štěně našlo prozatímní domov v útulku.

Pracovníci Útulku pro zvířata v nouzi v Daimlerově ulici se ve čtvrtek ujali péče o dvou měsíční fenku křížence, kterou k nim přivezli strážníci z odchytové skupiny. Opuštěné kňučící štěně nalezl při procházce v lesoparku za městskou částí Plzeň-Vinice 22letý mladík. Fenka je momentálně v karanténě.

 

Lochotínští strážníci zadrželi a předali policistům podezřelou dvojici mužů.

Podezřelý hluk na jednom z lochotínských parkovišť, způsobený demontáží ze součástí z vozidla, nedal během dnešní noci spát mladé ženě a zavolala na linku městské policie. Hlídka městské policie se okamžitě vydala k autu, odkud byl slyšet hlasitý rachot a zvuk pravidelného vytáčení motoru a našla tam uvnitř sedět dva mladé muže. Ti vypověděli, že je na místo po práci dovezl kamarád, a protože se jim vozidlo porouchalo, tak si měl někam odskočit. Jenže se nedokázali shodnout na informacích o něm. Hned u vedlejšího zaparkovaného vozu si strážníci všimli odmontovaného výfuku. K dalšímu šetření si věc převzali policisté ČR.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz