Zachtělo se mu krást v obchodě. Zmatený řidič za volantem

Zachtělo se mu krást v obchodě.

Odcizené zboží si z obchodu neodnesl, protože byl přistižen.

V pátek přijala městská policie oznámení o krádeži zboží, ke které mělo dojít v prodejně v Plzni na Americké třídě. Podezřelý třiatřicetiletý muž odcizil potraviny v hodnotě přes osmdesát korun. Nepohrdl balením párků, želatinovými bonbony a plísňovým sýrem. Uvedené zboží ukryl do kapsy u bundy a prošel pokladní zónou bez jeho zaplacení.  Hned nato muže zajistil pracovník ostrahy a přivolal strážníky. Ti následně zjistili, že na jeho osobě mají právní zájem policisté ČR. Lapku jim proto předali k dalším úkonům.

 

Zmatený řidič za volantem.

V sobotu v sedm hodin večer zastavila hlídka městské policie v Plzni na Klatovské třídě osobní motorové vozidlo Peugeot, jehož řidič se dopustil několika dopravních přestupků. V Tylově ulici vjel do zákazu  vjezdu a při  následném odbočování nerespektoval na semaforu svítící červenou.  Během řešení přestupku třiatřicetiletý muž sedící za volantem auta působil zmateně a dezorientovaně. Trpěl představou, že odcestuje za hranice, vše co se kolem děje je jen vymyšlené a že je z toho všeho zmatený. Přítomnost alkoholu v dechu vyloučila provedená dechová zkouška, rovněž test na přítomnost OPL měl negativní výsledek. Kvůli zhoršujícímu se psychickému stavu muže kontaktovali strážníci záchranáře. Ti si dotyčného převzali do své péče a převezli ho k dalším vyšetřením do nemocničního zařízení. Přestupkové jednání bude předáno k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

 

Strážníci zadrželi a předali policistům podezřelého muže.

Strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Střed zadrželi a předali policistům v noci na dnešek podezřelého 35letého muže. Před půl třetí ráno na sebe upozornil sám v ulici U Ježíška, kde byl jimi viděn, jak táhne několik tašek s láhvemi alkoholu. Jakmile hlídku zahlédl, najednou změnil směr, kudy šel. Muž zjevně pod vlivem OPL začal během kontroly hlídce nabízet obsah toho, co měl v taškách. Postupně z nich vyndal 15 lahví značkového alkoholu, aby si mohla hlídka vybrat. Tvrdil, že vše dostal od své blízké a namířeno má teď ke své příbuzné, která bydlí nedaleko. K dalšímu šetření si celou věc převzali policisté.

 

Strážníci volali sanitku pro ženu ležící v trolejbusu.

Zdravotnickou záchrannou službu přivolali strážníci městské policie v pátek v podvečer na konečnou trolejbusu č. 12 v Plzni v Božkově k případu 59leté ženy. Hlídka ji našla na základě předchozího oznámení ležet ve voze trolejbusu. Venku strážníci ženu usadili na lavičku do zotavovací polohy, protože nereagovala na žádné podněty. Lékař po vyšetření rozhodl o ženině převozu do zdravotnického zařízení.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz