Chlapci na útěku. Ke krádeži ho měl dohnat hlad. Na lavičce u zastávky MHD spal opilý muž bez roušky

Chlapci na  útěku.

Útěkáře zadrželi v noci  strážníci na Slovanech.

Dnes ve  dvě hodiny  ráno zjistila hlídka  z obvodní služebny Městské policie Plzeň- Slovany přítomnost dvou nezletilých osob postávajících v Mikulášské ulici pod mostem  Milénia. Jelikož odpovídaly popisu hledaných PČR, provedli  u nich  strážníci kontrolu totožnosti. Při ní vyšlo najevo, že  je dvojice chlapců na  útěku ze střediska výchovné  péče z okresu Praha –západ. Nezletilce si převzali k dalším  úkonům republikoví policisté.

 

Ke krádeži ho měl dohnat hlad.

Kradl sušenky a oplatky.

Ostraha prodejny v Radčické ulici ohlásila  na městskou policii v pátek po poledni, že zadržela muže, který  z regálu na prodejní ploše odcizil sušenky a oplatky v hodnotě necelých 50 Kč. Bez zaplacení se je pokusil pronést ukryté pod mikinou přes pokladnu. Strážníkům, kteří na místo dorazili, aby  s ním majetkový přestupek vyřešili, uvedl jako důvod  svého jednání, že  je  v tíživé situaci, kdy přišel opráci a má hlad. Při dalším prověřování v policejních evidencích bylo zjištěno, že je devětatřicetiletý muž pro policisty zájmovou osobu, hlídka ho tak proto převezla na policejní oddělení a předala mužům zákona.

 

Strážníci pomáhali zmatené starší ženě.

Ukázalo se, že bude nutné zavolat záchranáře.

Strážníci v Plzni na  Skvrňanech přijali v neděli před jednou hodinou odpoledne telefonické oznámení o zmatené starší ženě v supermarketu v Lábkově ulici.  Paní neměla absolutně ponětí, kde se nachází, jak se do obchodu  dostala,  neznala ani své jméno a necítila se být v pořádku. Hlídka proto okamžitě  kontaktovala zdravotnickou záchrannou službu. Zdravotníci  si ji následně převzali do své péče a převezli k dalším vyšetřením do nemocničního zařízení.

 

Na  lavičce u zastávky MHD spal opilý muž bez roušky.

Strážníci muže  převezli na záchytku a věcí se bude dál zabývat správní orgán .  

V pátek v dopoledních hodinách odvezli strážníci městské policie do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění 59letého muže z Plzně.  Upozorněni na  něj byli předtím řidičem trolejbusu. Bez nasazené roušky ležel na lavičce zastávce MHD  v centru města, odmítal se bavit a roušku, kterou  si pak  po upozornění vyndal z kapsy,  si na obličej  stejně  nechtěl nasadit.  Byl velmi  sprostý a agresivní.  Když čekali strážníci  na kolegy, kteří by ho převezli vozidlem na záchytku,  začal víc pokřikovat, rozhazovat rukama a kopat nohama proti nim. Aby muže strážníci zklidnili, museli  proti němu použít donucovací prostředky. V poutech ho  následně převezli k vystřízlivění. K dořešení bude  záležitost oznámena příslušnému správnímu orgánu.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz