Neměl nikdy řidičák a řídil. „Mám koronavirus!“ hloupým žertem vyděsil

Neměl nikdy řidičák a řídil. 

Před strážníky nezapíral, že řidičský průkaz nikdy nevlastnil. 

Strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Střed zastavili před půl devátou večer v centru města vozidlo VW Golf, jehož řidič se předtím dopustil dopravního přestupku, kdy nerespektoval v Tylově ulici dopravní značení a vjel do zákazu vjezdu.  Hlídka muže za volantem při kontrole vyzvala, aby jí předložil všechny potřebné doklady pro provoz a řízení motorového vozidla. Nestalo se tak, 38letý cizinec předložil jen doklad totožnosti a osvědčení o registraci auta. Když došlo na otázku ohledně řidičského průkazu, nijak nezapíral a rovnou přiznal, že ho nemá, jelikož nikdy řidičské oprávnění nevlastnil. Policisté ČR muži zakázali další jízdu a událost si převzali k dalšímu řešení.

 

Ležící důchodce nebyl muži lhostejný.

Městskou policii zavolal náhodný kolemjdoucí.

V půl páté odpoledne zavolal na linku městské policie 28letý Plzeňan procházející po náměstí Republiky. Na chodníku před veřejnými toaletami uviděl ležet staršího muže, což mu nebylo lhostejné. Strážníci, kteří byli během chvilky na místě, zjistili, že 68letému muži, který je diabetik se udělalo značně nevolno. Uvedli ho proto do zotavovací polohy a zavolali k němu záchranáře. Ti si ho poté převzali do své péče.

 

Zadržen při vloupání.

Nalezenou kreditní kartu chtěl údajně zneužít.

Ve středu v dopoledních hodinách zajistili lochotínští strážníci společně s psovodem městské policie 19letého mladíka, který se pokusil o vloupání do budovy v Plzni na Lochotíně.  Na pozemek se měl mladík dostat skrz poškozené oplocení a dovnitř objektu po rozbití okna. Uvnitř objektu pak nalezl kreditní kartu, kterou, jak sám přiznal, chtěl zneužít. Případ mají v šetření státní policisté.

 

Kradla kytky. 

Přelezla přes plot na jeho pozemek a vyrýpávala květiny.

Neobvyklý případ řeší od středy policisté na Doubravce. Strážníci jim předali událost, ke které vyjeli v odpoledních hodinách. Zavolala je manželka majitele parcely, kterého měla napadnout sousedka. Tu měl 64letý muž přistihnout při vyrýpávání květin rostoucích na jeho pozemku, kam se dostala po překonání plotu. Šestašedesátiletá žena ho měla údajně napadnout zahradnickou lopatkou na přesazování květin a způsobit mu drobné poranění na ruce. Důchodkyně nepopřela, co udělala, jen na svoji obranu uvedla, že ke zranění došlo, když se bránila.

 

„Mám koronavirus!“ hloupým žertem vyděsil skupinku dětí a další kolemjdoucí.

Čtyřiatřicetiletý muž to pořádně přehnal s alkoholem. Na zastávce MHD v Plzni na Americké upadl, a když se mu skupinka dětí snažila pomoc, začal křičet, že se zrovna vrátil z Thajska a Itálie a že má koronavirus. Děti tím řádně vyděsil. Veselo nebylo ani dalším kolemjdoucím.  Na místo dorazila hlídka vybavená ochrannými prostředky. Mezitím strážník vykonávající službu kontaktoval linku 112 a poté Infekční oddělení FN Lochotín.  Strážníkům muž nakonec přiznal, že to byl vše z jeho strany žert. Hlídka PČR, která byla na místo zavolána, rozhodla, že se nejedná o podezření ze spáchání trestného činu, celou věc městská policie proto postoupí pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití k dořešení správnímu orgánu.  Dechovou zkouškou byla u muže zjištěna přítomnost 2,32 promile alkoholu.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz