Řídil pod vlivem drog. Opilý ležel na zemi a potřeboval pomoc

Řídil pod vlivem drog.

Test ukázal přítomnost na amfetamin a metamfetamin.

Po půl jedenácté v noci kontrolovala hlídka ze služebny Městské policie Plzeň-střed v centru města osobní motorové vozidlo Hyundai I30, jehož řidičem byl 31letý muž ze severního Plzeňska. Důvodem k jeho zastavení bylo nerespektování zákazu vjezdu v Tylově ulici. Mladý muž neměl žádné doklady, při kontrole se choval neklidně a roztěkaně. Strážníci ho nejprve proto vyzvali k provedení dechové zkoušky, ta požití alkoholu před jízdou vyloučila. Pozitivní výsledek měl však test na přítomnost omamných a psychotropních látek, zjištěna byla při něm přítomnost amfetaminu a metamfetaminu. Přivolaní policisté muži zakázali další jízdu a věc si převzali k došetření.

 

Nalezli a předali policistům další jimi hledané osoby.

Strážníci vypátrali další hledané.

Jako první byli ve středu odpoledne úspěšní strážníci ze stanice Územně strážní služby. Při hlídkové činnosti v Cukrovarské ulici zajistili 29letého mladíka ze severního Plzeňska, jehož jméno figurovalo na seznamu osob v celostátním pátrání.

Jako druzí si úspěch připsali strážníci ze služebny na Borech. Při projíždění Americkou ulicí si všimli muže na chodníku, když u něj zastavili, poznali v něm hned osobu, kterou policisté hledají. Při dalším prověřování se toto potvrdilo, po 29letém cizinci muži zákona pátrali.

 

Opilý muž ležel na zemi a potřeboval pomoc.

Před půl čtvrtou ráno poslal operační strážník hlídku městské policie do Riegrovy ulice v Plzni, kde měl ležet nějaký člověk. Strážníci ho hned našli, viděli, jak se dusí vlastními zvratky a poskytli mu okamžitou pomoc. Přitom u něj ještě zjistili silně krvácející ránu na hlavě. Záchranář 24letého mladíka na místě vyšetřil a rozhodl o jeho převozu do nemocnice na Lochotíně. Hlídka pomohla záchranářům následně s jeho transportem do sanitního vozu.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz