Městská policie Plzeň má nové strážníky. Hlídka zastavila řidiče pod vlivem alkoholu

Městská policie Plzeň má nové strážníky.

Městská policie Plzeň uvítala v pátek ve svých řadách devítku nových strážníků, kteří před týdnem úspěšně složili před komisí Ministerstva vnitra ČR zkoušku z odborné způsobilosti potřebnou pro jejich výkon povolání.

Tři ženy a šest mužů od října 2019 procházelo náročným kurzem, během něhož si dokázali osvojit potřebné zákony týkající se jejich práce a na výbornou také zvládli fyzickou a střeleckou průpravu.

Nováčci budou zařazeni na služebny v centru města, služebnu v Plzni na Lochotíně, Doubravce a Skvrňanech. Od zástupců vedení Městské policie Plzeň se dnes v dopoledních hodinách dostalo novopečeným strážníkům slavnostního přijetí do řad městské policie. Mgr. Marek Šilhan, který je dočasně pověřen velením městské policie a zástupce velitele pro výkon služby  Bc. Michal Rybáček jim předali nezbytné služební odznaky a získané osvědčení o odborné způsobilosti strážníka.

 

Hlídka zastavila řidiče pod vlivem alkoholu.

Strážníci muži naměřili přes půl promile.

V Husově ulici ukončili strážníci ve čtvrtek v dopoledních hodinách jízdu řidiče dodávkového vozu Renault. Šoféra hlídka zastavila z důvodu podezření řízení auta pod vlivem alkoholu. Podezření, že má být muž za volantem vozu údajně opilý, předtím městská policie přijala na lince 156 a ukázalo se jako oprávněné. Čtyřiačtyřicetiletý muž se podrobil při kontrole dechové zkoušce. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu ukázal při prvním měření hodnotu 0,65 promile. Přivolaní policisté muži zakázali další jízdu a věc bude dále řešit správní orgán.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz