Tři základní druhy matrací. Investujte do kvalitního spánku

Matrace se velkou měrou podílí na kvalitě našeho spánku. Pokud máte matraci nekvalitní, proleženou, nikdy se nevyspíme tak kvalitně, jak bychom mohli. Jestliže je matrace podle našeho gusta, pokud se nám přizpůsobuje naší poloze při spánku, vyspíme se doslova “do růžova” a náš den je zkrátka produktivní a příjemný. Nabízí se otázka, do jaké konkrétní matrace investovat. Na trhu totiž narazíme na celou řadu matrací. Která z nich je ta vyvolená a správná? Seznamme se konkrétně se třemi základními druhy matrací, na kterých se skvěle vyspíme.

Pružinové matrace
Pružinové matrace jsou dnes velice oblíbené. Dělí se na bonellové a na taštičkové matrace. Pružinové matrace už dávno nejsou synonymem matrací, z nichž trčí tvrdá péra. Naopak jsou dnes tyto matrace nadmíru pohodlné, postarají se kvalitní spánek. I když se nedokáže plně přizpůsobit lidskému tělu při spánku jako pěnová matrace, je pružinová matrace skvělou volbou.

K hlavním výhodám pružinových matrací patří vysoká prodyšnost, dále také nižší riziko množení roztočů nebo dlouhá živnost a vysoká nosnost.

Latexové matrace
K základním druhům matrací patří také latexové matrace, které se vyrábí z kaučuku a také ze syntetického latexu. Latex jako takový je známý svou prodyšností, také má vysokou bodovou elasticitu. Je zároveň vhodný pro každého alergika, což je jeho výhoda.

Při výběru latexových matrací se zajímejte o to, jaký v sobě ukrývají podíl latexu. Některé v sobě mají jen malé procento latexu, jsou tedy takzvaným zajícem v pytli.

Pěnové matrace
Nejoblíbenější matrace jsou pěnové matrace, které jsou nejen prodyšné, ale také tvarově stálé a pyšní se dlouhou životností. Pěna, která je pro paměťové matrace typická, se přizpůsobuje lidskému tělu a po odchodu z postele se znovu navrací do své původní polohy. To je ostatně ta největší výhoda. K dalším výhodám patří to, že ji lze dát na polohovatelné rošty.


Zdroj:

www.pressweb.cz (Seokonzult.cz)