Ingredience:
3 lžíce sojové omáčky, 2 dcl bílého vína, 5 lžic medu, 1 kachna, sůl, 4 lžíce kmínu, 8 badyánů, 4 mrkev, 4 ředkvičky, 3 jarní cibulky
Postup:
V misce smícháme sojovou omáčku, bílé víno a med.
Kachnu očistíme, nasolíme, posypeme kmínem, potřeme medovou směsí (zbylou směs uchováme na později) a necháme přes noc odležet.
Kachnu vložíme do pekáče, posypeme badyánem, přikryjeme a pečeme asi 2 hodiny při 160 °C.
Kachnu potřeme zbylou medovou směsí. Omytou zeleninu dáme ke kachně do pekáčku a pečeme další hodinu. Po třech hodinách pečení odkryjeme a dopečeme při 190 °C do křupava.
Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu