Neodolal sladkostem

Neodolal sladkostem.

Případ krádeže v plzeňském supermarketu řešili v sobotu strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Lochotín v Plzni na Vinicích. Šestatřicetiletý muž se zde pokusil odcizit čokolády za bezmála 200 korun.

Na místě strážníci zjistili, že pracovník ostrahy viděl muže, jak si sladkosti strká pod bundu a když poté prošel pokladnou, aniž by za zboží zaplatil, tak ho zadržel. Ke krádeži se muž následně přiznal. Protože během řešení vyšla najevo skutečnost, že na jeho předání mají právní zájem policisté, převezli ho strážníci na policejní oddělení, kde ho předali mužům zákona k dalším úkonům.

Zájmovou osobou byl pro policisty také 19letý mladík ze severního Plzeňska. Toho předali strážníci policistům již v pátek odpoledne. Zajistili ho strážníci ze stanice Územně strážní služby, když prováděli kontrolu v Přeštické ulici.

Opilý muž ležel na ulici.

 Namol opilému muži pomáhali strážníci vstát z chodníku.

Muže v silně podnapilém stavu nalezli strážníci ze služebny Bory v sobotu v dopoledních hodinách ležet na chodníku ve Skrétově ulici. Pro svoji opilost jim nebyl schopen nic sdělit, bez jejich pomoci nemohl ani vstát. Při orientační dechové zkoušce 44letý muž nadýchal 3,71 promile. Jelikož v tomto stavu ohrožoval svůj život a zdraví, rozhodli se ho strážníci odvézt k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

V Plzni na Lochotíně pokračovaly kontroly v okolí hudebního klubu.

Teenager nadýchal přes 1,5 promile.

V noci z pátku na sobotu při kontrole v okolí hudebního klubu v Plzni na Lochotíně zjistili strážníci podnapilého teenagera. Hlídka ho viděla před klubem, jak vrávorá na přilehlých schodech.  Patnáctiletý hoch nadýchal 1,82 promile.  Strážníci ho předali zákonnému zástupci a k dořešení celou záležitost postoupí orgánu sociálně právní ochrany dětí.

Muž bez domova se mohl radovat, strážníci mu předali ztracenou peněženku.

Štěstí v neštěstí potkalo 64letého muže bez domova. V pátek 22. listopadu přišel o svoji peněženku, ztratil ji někde poblíž obchodního centra v Lidické ulici.  Někdo poctivý ji nalezl a vhodil do schránky „Bezpečná Plzeň“ na budově  ÚMO Plzeň 1. Když schránku kontrolovali později strážníci, našli ji tam. V peněžence byly doklady a hotovost ve výši přes 2.300 Kč.  Po zjištění, že muž, o němž strážníci mají místní znalost, nahlásil ztrátu na PČR, se hlídka vydala za ním, aby mu peněženku s finančním obnosem předala.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz