Děti posprejovaly barevným sprejem na vlasy zeď panelového domu

Bez řidičského oprávnění usedl za volant vozu.

V pátek odpoledne zastavila hlídka Městské policie Plzeň – Lochotín v Malické ulici řidiče osobního motorového vozidla Škoda Felicie, který nerespektoval v ulici dopravní značení a vjel do zákazu vjezdu. Jednatřicetiletý Plzeňan nepředložil při kontrole dokladů řidičský průkaz. Jak se při dalším prověřování prokázalo, ani nemohl. Držitelem řidičského oprávnění nikdy nebyl. Další jízdu mu zakázali přivolaní policisté a z celé záležitosti se bude muž zpovídat před správním orgánem.

Děti posprejovaly barevným sprejem na vlasy zeď panelového domu.

V rukou strážníků městské policie skončila v pátek odpoledne dvojice školáků, která se rozhodla vyzdobit svým dílem zeď panelového domu v Plzni na Slovanech. Chytit se je podařilo brzy po činu.

Pár minut po třetí odpoledne ohlásil 35letý muž strážníkům ve Francouzské ulici v Plzni na Slovanech, že byl svědkem jednání nezletilého chlapce a dívky, kteří sprejovali na zeď panelového bytového domu. Dvojice se měla dát na útěk hned, jak je oslovil. Strážníkům muž uvedl, kam utíkali a popsal jim je.  Chvilku nato je našli v místním obchodním centru a ke skutku se poté přiznali. Chtěli si údajně zlepšit náladu a z legrace posprejovali zeď domu již nakresleným obrazcem, který se jim zalíbil na rozvodné skříni před domem. Školou povinné děti si převzali k dalšímu šetření státní policisté.

 

Strážníci zasahovali na ubytovně.

V neděli ráno zasahovali strážníci městské policie ze služebny Bory na ubytovně v Plzni na Borech, kde mělo dojít k fyzickému napadení mezi ženou a mužem. Podezřelého muže hlídka zajistila a předala policistům. Osmačtyřicetiletou ženu s poraněním v obličeji strážníci prvotně ošetřili s pomocí gázy ze záchranářského kufru a přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která ji odvezla k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení na chirurgickou ambulanci. Co se na ubytovně stalo, šetří Policie ČR.

Kontrola v okolí hudebního klubu na Lochotíně.

Strážníci ze služebny Lochotín provedli v pátek a v sobotu v noci kontrolu v okolí hudebního klubu, kdy se zaměřili především na dodržování veřejného pořádku a dodržování zákazu podávání alkoholu osobám mladším 18ti let. Zajistit se podařilo celkem čtyři mladistvé, tři dívky a jednoho chlapce ve věku 15 a 16ti let. Ti při dechových zkouškách nadýchali od 1,13 do 2,06 promile. Všechny mladistvé si přišli vyzvednout jejich zákonní zástupci. K dořešení budou záležitosti předány na OSPOD. Případem mladistvého chlapce se navíc bude zabývat přestupková komise, a to pro podezření ze spáchání přestupku znevážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Web: www.mpplzen.cz