Opilý muž plival na strážníky. Štěně v popelnici

Štěně v popelnici.

Nový domov v plzeňském Útulku pro zvířata v nouzi našla tříměsíční fenka křížence. V neděli odpoledne si ji strážníci z odchytové skupiny převzali od 36letého Plzeňana. Ten jim sdělil, že ji nalezl osamocenou v popelnici v Borské ulici. Zvíře bylo v pořádku, nejevilo známky zranění či týrání.  Na nového majitele teď čeká v psím útulku.

 

Strážníci v sobotu pomáhali seniorům.

V obou případech potřebovali pomoc klienti Linky seniorů.

První byl 82letý Plzeňan, který sklouzl v obývacím pokoji z postele a nebyl schopný se sám zvednout. Na místo okamžitě vyjeli strážníci a stařečkovi pomohli zpátky na nohy a usadili ho na postel. Pomocnou ruku pak podali strážníci 87leté ženě. Ta si chtěla sednout do křesla, ale zakopla o jedno z koleček chodítka a upadla. Zvednout sama se nedokázala. Oba pády se naštěstí obešly bez poranění.

 

Vyhýbal se nástupu trestu.

Plzeňští strážníci ze stanice Územně strážní služby ho dopadli v centru západočeské metropole.

V pátek v dopoledních hodinách prováděla hlídka ze stanice Územně strážní služby výkon služby v centru města v Šafaříkových sadech.  Při pochůzce si zde všimla na lavičce mladého muže, o kterém jí bylo dle místní a osobní znalosti známo, že se jeho jméno nachází na seznamu osob v  celostátním pátrání. To se i po předvedení na policejní oddělení potvrdilo. Na 21letého muže byl vydán zatykač pro nástup do výkonu trestu. K dalším úkonům si ho převzali republikoví policisté.

 

Pomatená žena pobíhala po silnici na Borech mezi auty.

Žena skončila ve zdravotnickém zařízení.

Před šestou hodinou večerní vyslal operační strážník hlídku městské policie k zastávce MHD do Folmavské ulice, kde měla pobíhat v silnici mezi auty pomatená žena a podle oznamovatele, který událost ohlásil, měla být odhodlána spáchat sebevraždu. Po příjezdu jí strážníci našli sedět na lavičce.  Působila dost dezorientovaně a i tak odpovídala na dotazy. Ve chvíli, kdy se jí pokusil strážník uklidnit, tak se najednou prudce zvedla a odebrala se rychle k silnici, kde projížděla auta. Hlídka se jí snažila v jejím dalším jednání zabránit, nakonec musela přistoupit k použití donucovacích prostředků.  Spoutaná s sebou zmítala a střídaly se u ní výkyvy nálad, agrese a vzteku. Pro špatný psychický stav ženy byla na místo  proto přivolána zdravotnická záchranná služba, která si, ženu z níž byl cítit alkohol, převzala  a za bezpečnostního doprovodu strážníka v sanitním voze převezla do nemocničního zařízení na psychiatrické oddělení k dalšímu vyšetření.

 

Opilý muž plival na strážníky, skončil na záchytce.

Na záchytku putoval s pouty na rukou.

Skoro dvě promile alkoholu ukázal přístroj na měření alkoholu při dechové zkoušce u 36letého muže, který se postaral o rozruch v pátek po poledni před vlakovým nádražím. Podle ochranky, která žádala o pomoc městskou policii, měl obtěžovat kolemjdoucí, naschvál se svlékat, plivat po ochrance a být agresivní. Své chování pod vlivem alkoholu nezvládal. Nezměnil ho ani před strážníky. Svou agresivitu vůči hlídce a ochrance projevil posléze, při čekání na příjezd vozidla pro převoz podnapilých osob. Plival kolem sebe, na hlídku a snažil se napadnout ochranku. Mužovo jednání nakonec zklidnily donucovací prostředky. S pouty na rukou putoval na záchytku.

 

Rvačka v centru města.

V noci z neděle na pondělí zasahovala hlídka městské policie při rvačce cizinců v Plzni v Prokopově ulici.  Jeden z aktérů potyčky přitom napadl strážníka úderem ruky do obličeje, přičemž mu rozbil brýle a způsobil mu drobnou ranku pod okem a na kořeni nosu. Za užití donucovacích prostředků byl muž zpacifikován a skončil s pouty na rukou.  S želízky na rukou skončili také zbylí dva účastníci rvačky. Ti byli po dohodě s Policií ČR odvezeni k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. Útočníka a celou záležitost si převzali k dalšímu šetření policisté.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz