Přestože měl zákaz řízení, usedl za volant. Hledá se majitel andulky vlnkované

Přestože měl zákaz řízení, usedl za volant.

V sobotu v dopoledních hodinách zastavila a kontrolovala hlídka Městské policie Plzeň v centru města řidiče osobního motorového vozidla Škoda Octavia, který se dopustil běžného dopravního přestupku.

Během kontroly muž strážníkům nepředložil všechny doklady potřebné pro řízení vozidla, chyběl řidičský průkaz. Brzy se ukázalo proč, přiznal, že ho nemá. Provedenou lustrací vyšlo najevo, že 37letý muž porušil uložený mu zákaz řízení motorových vozidel až do října roku 2021. Na místo přijeli policisté, kteří mu zakázali další jízdu a celou záležitost si převzali k dalšímu šetření.

 

Hledá se majitel andulky vlnkované.

V Plzni na Lochotíně se našla žlutozelená andulka.

Strážníci z odchytové skupiny vyjeli v sobotu před jedenáctou hodinou večerní do restaurace v Sokolovské ulici v Plzni na Lochotíně, odkud bylo hlášeno oznámení o nalezeném opeřenci.  Andulka vlnkovaná jim vlétla z venku přímo dovnitř. Jelikož se nepodařilo zjistit, komu patří, převezla ji hlídka do Záchranné stanice živočichů Plzeň v Zábělské ulici.

 

Muž ležel ve křoví, potřeboval lékařskou péči.

Obavy o muže ležícího v křoví poblíž parkoviště u hlavní pošty v sadech Pětatřicátníků, vyjádřil volající v neděli odpoledne na linku městské policie. Strážníci tam našli schouleného, třesoucího se muže, který jen sípal. Alkohol z něj cítit nebyl. Snažili se ho postavit na nohy a odvést k nedaleké lavičce, ale to mu dělalo problém. Hlídka vyrozuměla zdravotníky, kteří si 47letého Plzeňana převzali a sanitním vozem ho převezli do nemocničního zařízení.

 

Strážníci našli odcizené vozidlo.

V sobotu večer byla Městská policie Plzeň upozorněna na zaparkované dodávkové vozidlo s  otevřenými dveřmi v Mostní ulici v Plzni  Doudlevcích.  Poté co strážníci dorazili na uvedené místo, provedli lustraci, při níž bylo zjištěno, že se jedná o automobil Iveco Daily evidovaný v databázi odcizených vozidel. K prošetření si věc převzala PČR.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Web: www.mpplzen.cz