Domácí gnocchi se špenátem a masem

Ingredience:
1 kg brambor, 3 vejce, cca 300 g hrubé mouky, olej, cibulka, 200 g kuřecího masa, 200 g špenátu, 100 ml smetany na vaření, parmazán, sůl, pepř

 

Postup:
Brambory si den předem uvaříme ve slupce a oloupeme, druhý den nastrouháme najemno, přidáme vejce, sůl a mouku dle potřeby – aby nám vzniklo pěkné pevné těsto. To si vyválíme do válečku a ukrajujeme malé stejné kousky, které můžeme pak dlaní lehce zakulatit. Noky vaříme v osolené vodě do té doby, než vyplavou napovrch, poté přecedíme a propláchneme.
Na pánvi na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibulku. Přidáme k ní na kousky nakrájené maso a špenát. Osolíme a opepříme až je maso se špenátem hotové. Nakonec zalijeme smetanou. Podáváme smíchané s gnocchi a posypané parmazánem.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu