Strážníci v Plzni odchytávali zbloudilou kachnu. Odložená koťata

Strážníci v Plzni odchytávali zbloudilou kachnu.

Kachna zabloudila na silnici v oblasti Plzeň Černice.

Díky pozornému řidiči, který v noci ze soboty na neděli místem projížděl, se jí nic nestalo. Strážníci ze skupiny pro odchyt kachnu odchytili podběrákem, a protože nebylo jasné, komu patří, nebyl u ní nalezen ani identifikační kroužek, bylo zvíře odvezeno do Záchranné stanice živočichů Plzeň v Zábělské ulici, kde se o ni postarali.

Odložená koťata.

Dvě roztomilá koťata zřejmě kdosi odložil v krabici v nadzemních garážích obchodního centra v Radčické ulici.

Jejich osud nebyl lhostejný mladému muži, který je tam nalezl a zavolal na městkou policii. Na místo dorazili strážníci z odchytové skupiny a koťata si od něj převzali. O koťata se následně postarali pracovníci v plzeňském útulku.

Pomoc seniorům přišla zakrátko.

Stejně jako v předchozích dnech vyjeli i o víkendu strážníci pomáhat seniorům zapojených do programu Tísňové péče.

Příčinu aktivace tísňového tlačítka byla v prvním případě zjišťovat hlídka v sobotu v domácnosti 88letého stařečka v Plzni na Borech. Nereagoval na zpětné volání ani na zvonění u dveří domů.  Po vstupu dovnitř do bytu ho našla hlídka sedět na židli v kuchyni. Byl v pořádku, ukázalo se, že tlačítko nouze zmáčkl zřejmě nevědomky.

Druhou událost řešili strážníci v neděli v dopoledních hodinách v Plzni na Slovanech. Jejich pomoc si vyžádal 81letý senior, který upadl na toaletě a nemohl vstát.  Vše dopadlo dobře, strážníci mu pomohli, zraněný muž nebyl a nepožadoval ani lékařské ošetření.

K zraněnému muži volali strážníci záchranáře.

V neděli po deváté hodině večer byla městská policie informována o chování zřejmě podnapilého muže v Plzni na konečné trolejbusu č. 13 v Černicích. Měl skákat do vozovky a padat na zem.  V době příjezdu strážníků seděl na chodníku. V obličeji a na čele měl jasně viditelné krvácivé zranění.  Přivolaní záchranáři cizince prvotně na místě vyšetřili a poté rozhodli, že bude převezen k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení v Plzni na Borech.

Zadržení zájmové osoby.

Centrální autobusové nádraží Plzeň je jedním z míst, kde se daří strážníkům městské policie odhalovat osoby v právním zájmu policistů.

V pátek v dopoledních hodinách tomu bylo také tak.  Strážníci zde před vchodem do budovy spatřili cizince, o němž se domnívali, že je veden v požadavcích PČR.  Provedenou lustrací v policejních evidencích se potvrdilo, že se nemýlili.  Pro zájmovou osobu si na místo dorazili státní policisté.


Zdroj:
Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz