Od 1. července – Jízdenka na léto

Od 1. července, platí v Česku prázdninová Jízdenka na léto. Jízdenka platí pro neomezený počet cest ve vlacích Českých drah ve 2. třídě. Využít ji lze v osobních vlacích, ale také v expresech nebo rychlovlacích jako je railjet. Ve vybraných spojích s nutnou rezervací, např. SC Pendolino, je třeba zakoupit jen rezervaci. Cestující může v době platnosti Jízdenky na léto ujet neomezený počet kilometrů, může neomezeně přestupovat mezi spoji, přerušit jízdu a navštívit památky nebo přírodní zajímavosti atp.

Jízdenku na léto je možné koupit s platností 7 nebo 14 po sobě jdoucích dní. Začátek platnosti je možný v jakýkoliv den v týdnu. Jízdenky se vyplatí hlavně při plánování poznávací dovolené s větším počtem cest a zastávek. Nabídka je k dispozici pouze o prázdninách do 31. srpna. Pro držitele IN karet a mezinárodního průkazu učitelů ITIC je cena 7-denní jízdenky 690 Kč a 14-denní jízdenky 990 Kč. Plná cena je pak 790 Kč za 7-denní jízdenku a 1190 Kč za 14-denní jízdenku.

Další podrobnosti naleznete např. zde:

https://www.cd.cz/typy-jizdenek/vnitrostatni-jizdenky/-27872/

V letošním roce není jízdenka nabízena ve variantě pro studenty a žáky, protože ti mohou letos poprvé po celé letní prázdniny, stejně jako senioři nad 65 let, cestovat se slevou 75 % z ceny základního jízdného.

S pozdravem a přáním krásných prázdnin

TZ: České dráhy, a.s.,