Muž spící u řeky Radbuzy v Plzni byl politý barvou

Plzeňští strážníci zadrželi osoby v hledáčku policistů.

Strážníkům ze stanice Územně strážní služby se podařilo zajistit a předat republikovým policistům dvě osoby, které měli ve svém hledáčku.

První byla 41letá žena.  Hlídka si jí všimla při kontrole Hlavního vlakového nádraží Plzeň, kde posedávala na lavičce.  Dle místní a osobní znalosti jim byla dobře známá, proto o ní věděli, že by se měla nacházet v celostátním pátrání. Že ji hledají muži zákona, potvrdila následně provedená lustrace v policejních evidencích. V doprovodu hlídky byla předvedena na policejní oddělení, kde si ji převzali policisté k dalším úkonům.

Druhou zájmová osoba pro Policii ČR uvízla v sítích strážníků dnes v ranních hodinách. Pozornosti strážníků provádějících hlídkovou činnost v ulici Na Hradčanech neušel 44letý muž. Hlídka měla o něm povědomí, že by měl být pro státní policisty zájmovou osobou. To se také po provedení dalších úkonů prověřování potvrdilo. Stejně jako 41letá žena i on skončil v rukou policistů.

 

Muž spící u řeky Radbuzy v Plzni byl politý barvou.

Psovod Městské policie Plzeň byl včera odpoledne upozorněn náhodným kolemjdoucím na muže spícího u řeky Radbuzy. Oznamující měl obavu, že by mohl být muž zraněn, alespoň to z jeho pohledu z větší vzdálenosti vypadalo. Na oděvu a těle měl barvu z povzdálí připomínající reálnou barvu krve.

Blíže pak bylo zjištěno, že se jedná jen o červenou barvu. Probuzený muž byl pod vlivem alkoholu, z místa však zvládl odejít sám.

Fotografie od náhodného kolemjdoucího v místě události


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Web: www.mpplzen.cz