Chřestový krém s pancettou

Reklama

Ingredience:
krém: 50 g přepuštěného másla, 2 šalotky, 2 svazky zeleného chřestu, 1,5 l zeleninového vývaru, 1 brambor, 50 g loupaných nesolených pistácií, 100 ml smetany ke šlehání, citronová šťáva, muškátový květ (mletý), sůl, pepř
dohotovení: smetana creme fraiche, 150 g pancetty (plátky)

Postup:
Na rozpuštěném másle zpěníme nadrobno nakrájené šalotky. Chřest očistíme, odřízneme dřevnatou spodní část, pokrájíme na špalíky a krátce je lehce osmahneme na šalotce. Vše zalijeme vývarem, přidáme malé kostky brambor, pistácie, sůl a vaříme doměkka. Poté základ rozmixujeme na hladký krém, zjemníme ho smetanou a dochutíme kapkou citronové šťávy, muškátovým květem, solí a pepřem.
Krém rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme lžící smetany a do křupava vypečenou pancettou.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu

Reklama