Muž v celostátním pátrání, zraněný cyklista, krádež, nález, opilec, roj včel, pejskové a kočičky

Poslední květnový pátek nevyšel nejlépe jednatřicetiletému muži.

Krátce před polednem vyjížděli lochotínští strážníci do jednoho z nákupních řetězců, kde se nacházel muž, který odcizil čokolády v hodnotě 671 Kč. Pozornosti neušel pracovníkovi z ostrahy, který jej zastavil, když prošel pokladní zónou bez zaplacení. Jednatřicetiletý muž se hlídce městské policie k činu přiznal s odůvodněním, že potřeboval peníze. Vzhledem k tomu, že dle ověření PČR se jednalo o první krádež muže, byla mu na místě uložena pokuta za přestupek proti majetku. Zboží bylo vráceno zpět do prodeje.

 

Strážníci předali policistům muže v celostátním pátrání.

V pátek po půl dvanácté odpoledne prováděla pochůzkovou činnost na Borech v Českém údolí hlídka ze Stanice územně strážní služby, která spatřila muže, o kterém dle místní a osobní znalosti věděla, že se nachází v požadavkách PČR. Lustrací bylo zjištěno, že se strážníci nemýlili. Poté šedesátiletého muže převezli na obvodní oddělení police, kde si jej převzal policista k dalším úkonům.

 

Díky poctivé nálezkyni se dostal telefon zpět do správných rukou.

V pátek ve čtrnáct hodin procházela hlídka městské policie OC Plaza, kde se k nim přihlásila devětapadesátiletá žena s nalezeným mobilním telefonem iPhone bílé barvy. Když strážníci na služebně sepisovali záznam o nálezu, dostavila se mladá žena, která oznámila, že dle GPS by se zde měl nacházet její ztracený telefon. Třiadvacetiletá Plzeňačka svůj telefon popsala i prozvonila a díky těmto skutečnostem, mohl být nález předán zpět majitelce.

 

Kvůli svému jednání skončil na protialkoholní záchytné stanici.

V pátek v podvečer byli strážníci přivoláni k obchodnímu centru v Radčické ulici, kde na chodníku ležela osoba. Z muže byl silně cítit alkohol a bez pomoci strážníků, kteří jej posadili na lavičku, nebyl schopen chůze. Po procitnutí začal hlídku vulgárně napadat a urážet. Následně začal rozhazovat rukou v těsné blízkosti strážníka a snažil se z místa odejít. Nereagoval ani na zákonnou výzvu městské policie. Svým jednáním stále hrubě narušoval veřejný pořádek. Nakonec byl třicetiletý muž převezen v poutech k vystřízlivění na záchytnou stanici, kde nadýchal 2,30 promile alkoholu v dechu.

 

Cyklista se zranil při vyhýbání se chodci.

V sobotu před dvaadvacátou hodinou byla hlídka městské policie držící dohled nad bezpečnostním opatřením „Metalfest Open Air 2019“ upozorněna na zraněného cyklistu u přechodu pro chodce v blízkosti Kilometrovky. Na místě si strážníkům cyklista stěžoval na bolest pravého ramene. Padesátiletý muž měl navíc odřeniny a byl otřesen. Na místo dorazil i zdravotnický personál, který si muže převzal do péče. S podezřením na zlomeninu klíční kosti, byl následně převezen do zdravotnického zařízení k dalšímu ošetření. Strážníci se s mužem domluvili, že po vyléčení si své jízdní kolo vyzvedne na služebně MP Plzeň Lochotín.

 

 

Při procházce parkem si všimla včelího roje.

V neděli po sedmnácté hodině byla vyslána hlídka městské policie do ulice Železničářská, kde na stromě v parku má viset včelí roj. Na strážníky již čekala oznamovatelka, která na včelí roj ukázala. Na místo byli přivoláni hasiči, kteří si roj převzali k likvidaci.

 

Ani během víkendu se dveře útulku netrhly.

Za tu dobu bylo přivezeno do útulku celkem 5 kříženců a dvě kočky. Dva pejskové se vrátili do náručí svého majitele a stejné štěstí měl i mourovatý kocourek. Ostatní čtyřnozí mazlíčci čekají na hodné páníčky.


Zdroj:

Veronika Kuchynková

Metodik prevence kriminality

www.mpplzen.cz