Vozíčkář přebral alkoholu… a nebyl sám

Vozíčkář přebral alkoholu, nebyl sám.

Případ opilého muže na invalidním vozíku řešili ve čtvrtek večer strážníci v Plzni na Borech.

V půl osmé večer přijal strážník na tísňové lince 156 oznámení o podnapilém muži na invalidním vozíku na konečné tramvajové zastávky č. 4 na Borech. Hlídka dotyčného na nástupišti skutečně našla. Devětapadesátiletý muž s ní hovořil o jeho problému s častou konzumací alkoholu, kvůli němuž byl propuštěn z léčebny dlouhodobě nemocných a nemá kde bydlet. S pitím alkoholu to nezvládl i tentokrát. Hrozilo, že by mohl ve svém stavu spadnout pod tramvajovou soupravu. Hlídka muže naložila do služebního vozu a odvezla na záchytku. Dechovou zkoušku se u něj vzhledem ke stupni opilosti nepodařilo provést.

Do stejného zařízení převezli v noci strážníci 67letého muže. Po půl druhé volala obsluha klubu v Plzni na Klatovské, která si s ním už nevěděla rady. Usnul jim u stolu a nemohla ho vzbudit, vůbec nereagoval. Probudit se ho podařilo až strážníkům. Ke svému stavu jim nebyl schopný z důvodu opilosti nic říci. Pokus se zvednout od stolu ze židle se mu nepovedl. Podlomily se mu nohy a spadl nazpátek.

 

Strážníci chytili hledaného mladistvého.

 Ve čtvrtek odpoledne se strážníkům ze stanice Územně strážní služby podařilo zadržet hledaného muže a ho PČR.

Před pátou hodinou odpoledne prováděla hlídka kontrolní činnost v Pallově ulici, kde se kromě nich na této ulici pohybovala také skupinka mladistvých. V ní strážníci zahlédli mladíka, o kterém věděli, že je osobou v hledáčku republikových policistů. Po prokázání totožnosti a potvrzení, že sedmnáctiletý mladík je skutečně osobou vedenou v celostátním pátrání, byli na místo přivoláni policisté. Ti si ho poté převzali k dalšímu opatření.

Příslušníkům cizinecké policie strážníci ve večerních hodinách předali také jednu zájmovou osobu. Cizince propuštěného z protialkoholní záchytné stanice. V dopoledních hodinách vzbuzoval ve stavu značné opilosti veřejné pohoršení na chodbě úřadu. Vůbec se nezvládal postavit sám na nohy a odejít. Hlídka strážníků se ho rozhodla nechat umístit k vystřízlivění na záchytku. Dechová zkouška u něj prokázala přítomnost 2,37 promile. Protože neměl u sebe doklady, bylo nutné po vystřízlivění ověřit jeho totožnost. Při prověřování se prokázalo, že na jeho předání je právní zájem policistů.

 

Vlezli do sklepních prostor domu.

Hlasy ozývající se ze sklepních prostor vzbudily před pátou ráno velkou pozornost obyvatelky domu v centru města. Domnívala se, že by sklepy mohl někdo vykrádat, proto zavolala na městskou policii.

Hlídky městské policie včetně psovoda se dostaly záhy na místo. Ve sklepních prostorách našli strážníci dva podezřelé muže. Ty předali poté k dalšímu šetření policistům. Každý z nich uváděl jiný důvod, proč chtěli dovnitř. Jeden se v domě chtěl údajně vyspat, druhý si tam zase aplikovat drogu.

Agresivní zloděj napadl prodavačku.

Krást se lapka pokusil v prodejně potravin v  centru města. Chtěl využít chvilkové nepozornosti obsluhy a za pultem odcizit krabičky cigaret. Jenže se řádně přepočítal, jeho jednání mu neprošlo.

Všimla si ho obsluha a snažila se mu v krádeži zabránit. Napadl ji slovně a zaútočil i fyzicky. Když usilovala o to, aby jí zboží vrátil, odstrčil ji do regálu. Druhá prodavačka mezitím vyběhla ven na ulici a volala o pomoc. Strážníci byli naštěstí poblíž obchodu a neprodleně zasáhli. Pokřikujícího muže, který se chtěl dostat z prodejny, zklidnili a na místo přivolali pak policisty, kteří si 30letého zlodějíčka převzali k dalšímu šetření.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz