CANNALAND – renesance konopí

První specializovaný kamenný konopný obchod v Plzni byl oficiálně otevřen 1. září 2017 firmou CANNALAND.

Podnětem pro založení společnosti byla stále širší poptávka veřejnosti po léčivém konopí, kdy tato bylina zažívá bezesporu renesanční návrat. V dnešní době se dostává stále více a více do popředí v mnoha oblastech našeho života.

Cílem obchodu je nabídnout široké veřejnosti rozmanitý výběr produktů z konopí setého. V dnešní době dochází k renesanci konopí jako pradávné léčivé byliny s mnoha příznivými léčebnými účinky na lidský organismus. Konopí ovšem neslouží jen jako surovina pro výrobu léčiv, ale jeho využití je velmi široké. Používá se např. i ve stavebnictví, textilním, lodním a automobilovém průmyslu. Jde o surovinu, kterou lze bezpochyby zařadit mezi obnovitelné zdroje energie s příznivými účinky na životní prostředí. Výchozí surovinou je technické konopí. Dělí se na konopí určené pro průmyslové použití a léčebné konopí, které je speciálně vyšlechtěné na vyšší obsah účinných látek jako CBD, CBG, CBN, terpeny atd. V konopí je více než 140 druhů látek, z nichž většina ještě není zcela probádána. Nejznámější příčinou diskuzí o legalizaci konopí je jedna jediná psychoaktivní, zakázaná látka zvaná THC, která je v případě jakéhokoliv technického konopí v České republice dovolena do obsahu max. 0,3 %. V případě léčebných účinků pomáhá konopí pacientům tam, kde již jiné medikamenty selhávají, např. v onkologické léčbě, v případech roztroušené sklerózy, epilepsii, kožních problémů, kloubních onemocnění aj. Blahodárné účinky konopí znali velmi dobře již naši předci a dokázali jich bezesporu plně využít.

V dnešní době si již může kdokoli konopné produkty zakoupit volně v lékárnách, v drogistických obchodech, v supermarketech nebo nejčastěji snad v obchodech se zdravou výživou.

Snahou firmy CANNALAND je představit konopné produkty v celé škále využitelnosti. Specialitou obchodu je hlavně konopné poradenství. Můžete u nás najít širokou paletu potravinových produktů, dále pak pleťovou kosmetickou řadu, šampóny, masti, masážní krémy a oleje. Mezi další nabídku patří konopné oblečení včetně obuvi, dále pak dárkové předměty, přírodní jablečný cider nebo unikátní konopné pivo – nepasterizované, nefiltrované. Nejprodávanějšími konopnými produkty jsou bezesporu lokální výrobky ze Šumavy s vysokým obsahem účinných látek CBD. Naším cílem je stále hledat nové a zajímavé výrobky, převážně z české produkce. V loňském roce jsme např. rozšířili sortiment o krmivo pro naše mazlíčky a letos jsme nově představili ze Šumavy ručně vyráběné tuhé šampony a mýdla.

Naše společnost se snaží stále rozšiřovat své služby a naším cílem je i oslovit veřejnost aktivní formou. V tomto směru plánujeme v letošním roce  zahájit provoz stánkového prodeje na různých festivalech a kulturních akcích v Plzni a okolí. V rámci těchto aktivit bychom rádi nabídli svým zákazníkům mimo jiné i točenou konopnou zmrzlinu se semínkem. Mezi další plánované akce letošního roku patří i specializované přednášky o konopí pro širokou veřejnost a rozšíření prodeje konopného textilu. Od března tohoto roku mají naši zákazníci možnost objednávat zboží přes náš nově fungující e-shop.

Věříme, že si z naší široké nabídky konopných produktů a služeb vyberete právě to pravé pro vás.

Více informací o nás a našich aktivitách naleznete na našich webových stránkách www.cannaland.cz nebo na facebooku www.facebook.com/cannaland.cz.

Těšíme se na vaši návštěvu a brzy na viděnou 🙂 

tým CANNALAND