Opilec na nádraží. Nezodpovědným jednáním ohrožoval sebe i řidiče

Válející se muž na lavičce na nástupišti vlakového nádraží se stal necelou hodinu po poledni středem pozornosti strážníků, kteří zde byli jako obvykle zkontrolovat prostory nádraží.  Ležel tak nešikovně na jejím okraji, že hrozilo, že by mohl spadnout hlavou dolů na zem.

Jakmile hlídka přišla k muži blíže, ucítila z jeho dechu silné zavanutí alkoholu. Kvůli jeho přemíře měl problém s pohybem, bez pomoci se nedokázal ani postavit na nohy. Jednačtyřicetiletého cizince strážníci naložili do služebního vozu a převezli ho  do protialkoholní záchytné stanice střízlivět. Tam se podrobil testu na přítomnost hladiny v dechu. Přístroj se při dechové zkoušce zastavil na hodnotě 3,59 promile.

 

Řidiči jedoucí po Rokycanské ulici si mohli včera večer všimnout nedaleko místního hypermarketu zvláštního nakupujícího. Sedmdesátiletý muž si sem zajel s nákupním košíkem, který nechal stát v jízdním pruhu a šel si natrhat květiny.

Na tuhle podivnou věc upozornil strážníky právě jeden z řidičů. Když na místo dorazila hlídka, tak jim muž tvrdil, že nákupní vozík nalezl odemčený na nedalekém parkovišti a trhá jen podle něj volně rostoucí květiny. Jeho jednáním se bude dál zabývat správní orgán.


Zdroj:

Pužmanová Jana
www.mpplzen.cz