Služba strážníků stanice Územně strážníc služby – hledaní PČR, opilí v ulicích

Strážníkům stanice Územně strážní služby stačil jediný den k tomu, aby zadrželi dvě osoby v hledáčku PČR a na záchytku nechali převézt dva značně opilé muže.

Ve středu po osmé ráno kontrolovala hlídka vlakové nádraží Plzeň – Jižní předměstí. Tady si její pozornost vysloužila žena pospávající u radiátorů. Při dalším prověřování v policejních evidencích se potvrdila skutečnost, že na její předání mají právní zájem státní policisté.

O chvíli později hlídka z téže stanice prováděla kontrolu v okolí Hlavního vlakového nádraží.  Tady si na rohu ulic Železniční a Mikulášského náměstí všimla tváře mladé ženy, která jim byla povědomá z policejních evidencí, a věděla o ní, že na ni má PČR zájem. Vše stvrdila i provedená lustrace. Obě osoby skončily v rukou policistů.

O pár hodin později si museli zase strážníci poradit s opilým mužem. Našli ho ležet znaveného alkoholem mezi nástupišti na trávě u Centrálního autobusového nádraží. Potom co ho vzbudili, nebyl se schopen ani s jejich pomocí postavit na nohy.  Ve svém stavu ohrožoval svůj život a zdraví, proto ho hlídka naložila do služebního vozu a převezla ho střízlivět na záchytku.

Tam také doputoval jednadvacetiletý cizinec. Před druhou hodinou odpolední byl přistižen strážníky, jak před zraky lidí bezostyšně močí na katedrálu sv. Bartoloměje. To u něj nebylo ale vše. Jakmile dopil láhev s alkoholem, na místě ji rozbil.  Když mu dali strážníci dýchnout, přístroj na měření hladiny alkoholu jim ukázal hodnotu 1,7 promile. Případem jeho jednání se bude zabývat správní orgán.

 

Po půl dvanácté v noci vyjela hlídka městské policie k Centrálnímu autobusovému nádraží na základě oznámení o ležícím muži u zastávky. Strážníci po příjezdu zjistili, že je zraněný. Poraněn byl v obličeji, na rukách a dlaních. 

Poskytnuta mu byla strážníky nezbytná první pomoc. Tržnou ránu nad obočím a další drobné oděrky mu ošetřili. Muž se zároveň podrobil dechové zkoušce, při níž mu byla naměřena hodnota 2,71 promile. Zjištěno bylo, že si zranění způsobil sám, když pod vlivem alkoholu upadl na zem. Přivolaní zdravotníci si ho převzali do své péče.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz