Legendární Jizerská 50 už tento víkend!

Závodníkům i fanouškům zahrají na ČEZ Energy Festu Monkey Business .

Skupina ČEZ zve všechny příznivce bílé stopy na 52. ročník ČEZ Jizerská 50 v rámci seriálu závodů Ski Tour 2019. Kromě skvělých sportovních výkonů se mohou návštěvníci těšit na bohatý doprovodný program včetně charitativních aktivit, do kterých veřejnost zapojuje Nadace ČEZ.

Jizerská magistrála uvítá všechny účastníky závodů v rámci tradiční Jizerské 50 už po padesáté druhé a letos navíc za solidních sněhových podmínek. Do Bedřichova se od pátku 8. do neděle 10. února sjedou závodníci od těch nejmenších až po profesionály a Skupina ČEZ bude opět při tom v roli generálního partnera.

 

Stejně jako v minulých letech nebude legendární Jizerská 50 jen o lyžování. V sobotu, po běžeckých disciplínách na 25 a 10 km a po firemní štafetě, se na libereckém náměstí Dr. E. Beneše odehraje ČEZ Energy Fest s hlavní kapelou večera Monkey Business, předskokanem bude Dominik Turza jako DJ Roxtar. Vstup na akci je zdarma.

Během celého závodního víkendu mohou startující i diváci dobíjet energii svou i mobilních telefonů v ČEZ Energy zóně v místě startu závodu. „Zahrát si můžete stolní fotbálek nebo si z foto koutku odvezete originální snímek na památku.  Najdete zde i náš běžkařský trenažér s virtuální realitou, na kterém může každý pouhou minutou pohybu podpořit projekt Bike Skill centra v Bedřichově, což je volnočasový areál zejména pro děti a mládež plánovaný na letní sezónu,“ sdělila Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Výstavbu bedřichovského sportoviště, kde se děti zábavnou formou budou učit jízdě na kole na různě obtížných trasách, podpoří pohybem i každý z účastníků nedělního hlavního závodu ČEZ Jizerská 50, a to s pomocí čipu měřícího trasu a čas.

V mobilní aplikaci EPP – Pomáhej pohybem lze během víkendu přidělit vysportované body rovněž lokálnímu dobročinnému projektu v regionu: procházkou nebo třeba výletem na běžkách sportující veřejnost podpoří Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, konkrétně nákup posuvných podložek pro lepší manipulaci s klienty centra.

 


Zdroj:

Soňa Holingerová

mluvčí Skupiny ČEZ