Městská policie má nové strážníky

Tři muži a jedna žena byli dnes slavnostně přivítáni v řadách městské policie. Z rukou zástupců vedení městské policie si slavnostně převzali osvědčení pro výkon služby strážníka. 

Náročné zkoušce, kterou novopečení strážníci skládali na počátku týdne před komisí složenou ze zástupců Ministerstva vnitra, předcházel neméně náročný kurs. Během něj museli zvládnout jak fyzickou průpravu pro výkon služby, tak i znalost zákonů týkajících se jejich práce. Nezbytnou součástí kursu byla i střelecká příprava. Noví strážníci by měli společně s ostatními velkou měrou přispět k zajištění větší bezpečnosti občanů a veřejného pořádku.

Případ na podezření z krádeže zboží ohlásila včera odpoledne na městskou policii ostraha prodejny v Plzni na Americké.

Strážníkům zaměstnanec ostrahy předal podezřelou devětadvacetiletou ženu, která po projití pokladnou spustila alarm. Hlídka od něj vzápětí zjistila, že žena měla v kabelce zboží z plzeňské prodejny se sportovním oblečením, a to včetně pevných etiket sloužících k zabezpečení a ochraně zboží proti odcizení. Podle svého tvrzení měla tuto věc koupit od jednoho muže téhož dne na nádraží, a to i s vědomím, že se jedná pravděpodobně o kradené zboží. K dalšímu šetření bude věc předána správnímu orgánu na ÚMO Plzeň 3.

 

Na služebnu MP Plzeň v Dominikánské ulici přišla včera v dopoledních hodinách žena, která strážníky požádala o pomoc. Uvedla, že u pěší lávky v blízkosti  Tyršovy ulice se nachází muž, který potřebuje zavolat záchranáře.

Strážníci se vypravili na místo věc ověřit. Našli tady osmačtyřicetiletého muže, který hlídce tvrdil, že prodělal epileptický záchvat a není mu dobře. Když jej hlídka doprovodila na lavičku a usadila ho na ní, jeho stav se během chvilky náhle zhoršil. Na místo byla neodkladně přivolána ZZS a do příjezdu záchranářů strážníci muže kontrolovali.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz