Kancelář architektury města Karlovy Vary se zajímá o parkování

Parkování je veličina, která má největší dopad na fyzickou podobu měst. Příliš mnoho parkování za příliš nízkou cenu je neintuitivně jedním z hlavních důvodů nízké kvality současné výstavby, nedostupného bydlení apod. Levné parkování dotované na úkor všeho ostatního vytváří prostředí, kde je stále obtížnější zaparkovat. KAM KV° (Kancelář architektury města Karlovy Vary) se tématu parkování bude věnovat přednáškou odborníka a dalším setkáním s občany města.

ilustrační foto

 

„Srdečně zveme obyvatele města na přednášku pana architekta Bednára ze společnosti Jakub Cigler Architekti, který promluví o problematice parkování obecně, ale i o problémech spojených s parkováním v Karlových Varech.“ uvedla Jana Boukalová z KAMu. Ideální parkovací místo je přímo před vstupem do čehokoliv, kde během dne potřebujeme být, je vyhrazené jen pro nás a je zadarmo. Přestože je tato představa nereálná, města jí vychází vstříc, protože v době, kdy se téměř vše zdá nejisté, se můžete spolehnout na jediné – všeobecný souhlas, že parkování je málo a přidáním více míst se nemůže nic zkazit.

 

KAM pokračuje v cyklu setkávání KAMjdeme°

Už třetí setkání KAMu s občany města proběhne 29. ledna v ZŠ Jana Amose Komenského v Drahovicích. Stejně jako na prvních dvou setkáních se místním představí celý tým kanceláře a přiblíží jim svou práci. Následovat bude diskuse s občany o tom, jak se jim v Drahovicích žije, co jim zde chybí a co je trápí. „V druhé části diskuse bychom se rádi věnovali právě dopravě v klidu, tedy parkování, a dopravní situaci v Drahovicích. Názory a zkušenosti obyvatel města jsou pro nás velmi důležité.“ doplnil ředitel KAMu Petr Kropp.

Více informací o událostech KAMu najdete na webu www.kamkv.cz.

 

ÚTERÝ 15. 1. v 18:00
KAM KV°, nám. Dr. M. Horákové 2041, Karlovy Vary
Přednáška: Parkování – B. arch Peter Bednár (Jakub Cigler Architekti)

Ideální parkovací místo je přímo před vstupem do čehokoliv, kde během dne potřebujeme být, je vyhrazené jen pro nás a je zadarmo. Přestože je tato představa nereálná, města jí vychází vstříc, protože v době, kdy se téměř vše zdá nejisté, se můžete spolehnout na jediné – všeobecný konsensus, že parkování je málo a přidáním více míst se nemůže nic zkazit.

Parkování je veličina, která má největší dopad na fyzickou podobu měst. Příliš mnoho parkování za příliš nízkou cenu je neintuitivně jedním z hlavních důvodů nízké kvality současné výstavby, nedostupného bydlení, degradace přírodní i městské krajiny, snížených příležitostí pro podnikání, pomalé výstavby dopravní infrastruktury na nesplatitelný dluh a hlavně – levné parkování dotované na úkor všeho ostatního vytváří prostředí, kde je stále obtížnější zaparkovat.

 

ÚTERÝ 29. 1. v 17:00
Základní škola Jana Amose Komenského Karlovy Vary, Kollárova 19
KAMjdeme° – 3. veřejné setkání s občany města

Přijďte se s námi podělit o Vaše názory a zkušenosti, které pak KAM může přímo využít v otázkách rozvoje města. Přispějete tak k zlepšení úrovně bydlení nejen v Drahovicích. Jak se žije v Drahovicích? Jste ve své městské části spokojeni s parkováním? Těšíme se na diskusi s Vámi.

 


Zdroj:

Mgr. Jana Boukalová

PR a komunikace

 

telefon: +420 353 151 480 • +420 721 988 449

e-mail: j.boukalova@kamkv.cz  • www.kamkv.cz