Je lepší půjčovna lešení nebo nové lešení?

Je jasné, že stavební podnik se neobejde bez lešení. Ale vyplatí se opravdu koupit vlastní konstrukci? Znamená to mít skladové prostory, kam je nutné lešenářské díly uložit. Kromě toho musíte koupit i různé varianty lešení, tedy i pojízdné, protože při výstavbě potřebujete různé moduly konstrukce. Pokud chybí úložný prostor a stavební práce jsou rozmanité, vyplatí se půjčovna lešení. Objednáte si pouze takovou sadu, která vám pro danou práci vyhovuje. Může to být fasádní nebo pojízdná konstrukce. Například lešení haki má mini sadu, malou nebo základní sadu.

ilustrační foto

Lešení haki má několik sad a také pojízdné lešení

Mini sada u lešení haki může mít až čtyři podlaží a čtyři pole, pohledová plocha zaujímá 100 metrů čtverečních. Celková výška je 8,16 metru. Základní sadu lze postavit až do výše 16,32 metru, má až 8 podlaží a délku 24,45 metru. Toto lešení je velmi variabilní a má bezpečnostní prvky. Skládá se mj. ze sloupků, podélníků, příčníků, zábradlí a dřevěných podlážek. Celou konstrukci zpevňuje úhlopříčné ztužení. U pojízdného lešení haki podvozek odpovídá půdorysu lešení, je univerzální pro všechny moduly, a konstrukci lze přistavit k objektu velmi těsně.

Když si lešení půjčíte, o montáž a demontáž se nemusíte starat

Půjčovna lešení je variantou pro stavební firmy, které nemají velké skladovací prostory, a potřebují často různé varianty lešení. Například firma Promal Jílové u Prahy, která se zabývá kovovýrobou, lešení haki půjčuje. Podle potřeby jednotlivé díly přiveze až na místo stavby a tam je také smontuje. Výhodou je, že pracovníci firmy s lešením pracují denně a montáž proběhne precizně a rychle. Navíc si půjčíte jen takovou sadu, kterou ke své práci potřebujete, ani o díl více. U firmy Promal si můžete objednat i atypické díly nebo se domluvit na demontáži lešení.


Zdroj:

www.pressweb.cz (SEO Services, s.r.o.)