Hledaný muž neunikl strážníkům

Strážníci ze stanice Územně strážní služby dopadli ve čtvrtek dopoledne další osobu, která byla na policejním seznamu hledaných osob.

Před půl desátou procházela hlídka Solní ulicí, kde její pozornost před budovou České pošty vzbudila tvář sedmdesátiletého muže. Z místní a osobní znalosti o něm strážníci věděli, že se jedná o osobu celostátně hledanou PČR. Proto u něj zastavili a ztotožnili ho.  Následně se při prověření v policejních evidencích potvrdilo, že opravdu o jeho předání mají státní policisté právní zájem.

 

Velké štěstí potkalo v noci šestasedmdesátiletého seniora. Když odešel po vyšetření z nemocnice, zničehonic se mu náhle zamotala hlava a na kruhovém objezdu před lochotínskou nemocnicí upadl.  Někdo si ho všiml, jak tam leží a na místo brzy zamířila hlídka městské policie.

Strážníci po příjezdu zjistili, co se seniorovi událo. Stěžoval si jim na bolest kyčle a stále trvající motání hlavy. Do příjezdu sanitního vozu, jehož osádka si pána převzala do své péče, hlídka jeho zdravotní stav sledovala. Záchranáři muže odvezli k dalšímu vyšetření do nemocnice Privamed.

 

Správní orgán bude muset rozhodnout ve věci mladého muže.  Ten v centru Plzně oslovoval kolemjdoucí a pod záminkou veřejné sbírky požadoval finanční obnos.

Při kontrole strážníci zjistili, že předložené doklady potřebné ke sbírce nejsou v pořádku. Kromě chybějících některých náležitostí v dokumentech, shledala hlídka podezření na vybírání finančních prostředků v rozporu s pravidly – např. nikde nebyla zřetelně vyznačena výše příspěvku za jednotlivý předmět určený k prodeji aj.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu