Doro 8035: Zjednodušený smartphone pro seniory

Poradí si se zhoršeným sluchem i zrakem a dodává pocit bezpečí, díky SOS tlačítku.

Běžné mobily potřebám seniorů nevyhovují, mají příliš jemný displej, špatně se na nich čtou malé znaky a používají pro ně špatně slyšitelné frekvence vyzvánění i přenosu zvuku. Často pak mají zbytečně komplikované funkce, které se jim špatně ovládají. Zjednodušený smartphone Doro 8035 seniorům přizpůsobuje ergonomii i funkce na míru. Telefon nabízí všechny výhody klasických smartphonů, ale bez složitého ovládání a uzpůsobené jejich zdravotním omezením.

Zhoršený sluch

Opravdové problémy se sluchem většinou přicházejí okolo 60. roku věku. I na taková omezení by proto speciální smartphony pro seniory měly pamatovat.

Doro 8035 při vyzvánění i přenosu hovoru nevyužívá běžné frekvence, které senioři neslyší, ale naopak frekvence pro ně dobře slyšitelné, tedy 500 až 250 Hz. Telefon nabízí také efektivní potlačení rušivého okolního hluku či přímou kompatibilitu s naslouchátky.

Špatný zrak

Pro používání smartphonu je klíčová čitelnost displeje. Ten je v případě zrakových postižení či vad možné v nastavení jednoduše upravit a přizpůsobit. Tedy lidé trpící různými zákaly či jinými poruchami zraku, kdy mají omezenou schopnost vnímat barvy, tak mohou telefony bez větších omezení používat.

Pro pocit bezpečí

Telefon Doro 8035 má také zabudované speciální asistenční tlačítko pro případ nouze. Do SOS tlačítka si může majitel telefonu nahrát až pět kontaktů svých nejbližších či lékaře, na které telefon při stisknutí SOS tlačítka volá. Pokud první kontakt v pořadí hovor nepřijme, telefon automaticky vytočí následující telefonní číslo a tak dále. Mobily zároveň rozešlou kontaktům SMS zprávy a GPS souřadnice aktuálního místa, kde se senior nachází.

Snadné dobíjení baterie

Doro 8035 je k dostání s nabíjecí kolébkou, do které si může majitel telefon odkládat. Tato praktická pomůcka seniorům usnadní dobíjení telefonu, protože připojení nabíjecího kabelu může být pro osoby se zrakovým či hmatovým postižením náročné. Navíc vždy najdou telefon na stejném místě.

Správa telefonu na dálku

Součástí telefonu je také aplikace My Doro Manager, která umožňuje důvěryhodným lidem, kteří od seniora dostanou přístup, ovládat telefon na dálku. Například vnuk tak může pomoci babičce nebo dědovi, když „ten telefon zase nefunguje“. Pomocí této služby je možné upravit jas displeje, zvuky, nastavení čísel rychlého vytáčení nebo tlačítko pro asistenci a řadu dalších. Aplikace také nabízí jednoduchý způsob, jak přenést data do nového telefonu, zálohovat a sdílet fotografie či videa, a zároveň pomůže najít i ztracený telefon.

Doro 8035 je k dostání u prodejců Elektroworld, Smarty, Alza.cz, Mall.cz, CZC.cz, Mobil Pohotovost. Více na www.doro.cz.


Zdroj: