Držitelkou ocenění Žena regionu za Karlovarský kraj se stala propagátorka dětského sportu

Vítězkou devátého ročníku prestižního ocenění Žena regionu se za Karlovarský kraj stala trenérka a předsedkyně klubu Triatlet Lucie Markusková, která přivedla ke sportu stovky dětí. V hlasování veřejnosti obdržela v konkurenci dalších devíti nominovaných aktivních žen kraje nejvíce hlasů.

Slavnostní předání ceny Žena regionu se uskutečnilo ve čtvrtek 11. října v Galerii umění Karlovy Vary. Ocenění Lucii Markuskové předali za přítomnosti zástupců soutěže a partnerů hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová a výkonná ředitelka neziskového projektu Žena regionu Marie Heřmánková. Slavnosti byly přítomny také finalistky regionálního kola.

 

„Karlovarský kraj je tradičně partnerem ankety, protože v našem regionu žije spousta výjimečných žen, které bez nároku na ocenění pomáhají ostatním, pracují s dětmi, věnují svůj volný čas aktivitám pro druhé. Okolí o tom většinou ani neví, proto na ně chceme upozornit a jejich činnost zviditelnit. Naše úcta a respekt patří nejen vítězce ankety, ale všem nominovaným dámám,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

 

Vítězka ceny Žena regionu v Karlovarském kraji Lucie Markusková je předsedkyní klubu Triatlet v Karlových Varech. Od roku 2005, kdy sportovní klub (atletika, triatlon) vznikl, rozšířila základnu ze zhruba 20 dětí na současných 620 dětí, mládeže i dospělých. Denně se věnuje administrativě, ale především tréninkům dětí. Lucie zajišťuje tréninky, závody, soustředění, zvyšování kvalifikací trenérů a rozhodčích. Své činnosti věnuje během roku i většinu víkendů, kdy probíhají soutěže. Mimo jiné se ale vzorně stará o své dva malé syny. Mezi dětmi je neskutečně oblíbená a stejně tak mezi trenéry.

 

Lucie Markusková postupuje do národního kola soutěže Žena regionu, kde si prvenství odnese ta z krajských vítězek, která v hlasování veřejnosti obdržela absolutně nejvyšší počet hlasů. Vyhlášení celostátní vítězky se bude konat 25. října 2018 v Senátu Parlamentu ČR.

 


Zdroj:

Mgr. Jana Pavlíková
tisková mluvčí
oddělení vnějších vztahů a styku s veřejností
odbor kancelář hejtmanky a vnějších vztahů