Letos ještě užší spolupráce WITTE a BESIP

O bezpečí „malých řidičů“ pečuje WITTE společně s BESIPem.

Ve světě automobilového průmyslu je mezi výrobci bezpečnostních prvků vozidel společnost WITTE zavedenou značkou. Nad co možná nejlepší ochranou účastníků silničního provozu tady ovšem nebádají pouze v konstrukčním a vývojovém oddělení. O bezpečnější silnice pečují ve WITTE také v rámci prevence a samozřejmě přitom myslí i na ty nejmenší a pro nás nejcennější. Naše děti.

 Své síly přitom firma spojila s BESIPem, který se bezpečnosti silničního provozu v zemi věnuje už přes padesát let a pro WITTE je při dopravní osvětě už několik let spolehlivým partnerem.  V letech 2011 – 2016 byla společnost partnerem „Dopravní soutěže mladých cyklistů, v roce 2015 to bylo například v rámci WITTE Dne dětí, o rok později byla společnost u zrodu Centra zdraví a bezpečí, v Karlových Varech tak oblíbeného mezi místními školáčky a školáky. Loni právě tady při oslavách 50. výročí BESIPu spolupořádala firma akci pro veřejnost pod názvem Bezpečně s WITTE – Ty to zvládneš! Tohle spojení WITTE a BESIPu zkrátka funguje.

 

Letošní partnerství je doposud tím nejsilnějším. A určitě bude také nejhlasitější. Multižánrový hudební festival Létofest 2018 je rodinnou zábavou na celý den a pro osvětu skvělou příležitostí. Osvěžit znalosti zábavnou formou ve WITTE – BESIP zónách měli, či budou mít možnost v průběhu léta 2018 malí i velcí ve festivalových městech Jihlavě, Olomouci, Karlových Varech, Plzni a Liberci.

V letošním roce společnost WITTE podpořila BESIP také při organizaci dopravní soutěže pro děti z dětských domovů pod názvem „BESIP dopravní hrátky“, které se letos uskutečnily ve Frýdlantu v Čechách v závěru července. Cílem projektu bylo zábavnou formou přiblížit dopravní výchovu dětem bez rodinného zázemí, které jinak bývá obvyklou oporou pro získávání informací a utváření sociálních návyků. Děti se ovšem nevzdělávaly pouze v dopravní výchově, část letních prázdnin jim zpříjemnil také doprovodný program s výletem.

První část soutěže byla zaměřená na plnění úkolů po stanovištích, řešila se na nich pod dohledem dopravních policistů a městských strážníků z preventivní skupiny bezpečnost silničního provozu i první pomoc, ve které si pak děti také zasoutěžily. Druhá část klání se proměnila v rytířské souboje, a hledání pokladu, který dle legendy ve hvozdech okolí Frýdlantského zámku ukryl před lapky osobní skutečný Valdštejnův bankéř jménem Jan de Witte z Liebthalu. O tu pravou náladu se v dobových oblecích postarali členové motorkářského sdružení Rytíři silnic a obdarovat vítěze se uvolil sám vévoda z Valdštejna.


Zdroj:
Mgr. Michaela Matuchová
Tisková mluvčí / Corporate Communications