Noví obyvatelé útulku. Tým silniční bezpečnosti na cyklostezce

Od včerejšího dne má Útulek pro zvířata v nouzi na Borských polích další dva nové obyvatele, které sem dovezli strážníci z odchytové skupiny. Jde o dva psy, kteří pobíhali bez svých majitelů nebo průvodců v ulicích města.

Necelou hodinu po poledni byli strážníci z odchytové skupiny přivoláni kolegy z Doubravky do Zábělské ulice.  Dvacetiletá dívka tu našla na konečné zastávky MHD linky č. 16 volně pobíhajícího labradora. Cca 6 – 7 let staré zvíře mělo látkový obojek se štítkem a telefonním číslem, na které se ale nedalo dovolat. U psa nebyl nalezen čtecím zařízením ani identifikační čip, z toho důvodu ho také převezli strážníci do útulku.

V podvečer pak vyslal operační strážník hlídku ze skupiny pro odchyt do ulice K Řece. Pozornosti mladé ženy zde neušel kříženec Jack Russella, který kolem pobíhal bez majitele nebo průvodce. Stejně tak u něj nebyl nalezen identifikační čip, proto s ním zamířila hlídka do útulku.

Při odchytu zvířete, tedy hlavně psů, městští policisté zjišťují, zda má zvíře čip. Pokud ano a je v databázi evidence psů, převáží zvíře na místo bydliště, není-li chovatel doma, nechávají upozornění.

 

Jak vybrat správnou cyklistickou přilbu a jak ji používat?  Na takovou otázku a mnoho jiných dalších se dozvěděli odpověď cyklisté, kteří se vypravili ve středu odpoledne na cyklostezku v ulici U Velkého rybníka.

Svou preventivní akci „ Na kole bezpečně“ zde pořádal Tým silniční bezpečnosti a k jejímu konání přizval zástupce z řad metodiků prevence kriminality Městské policie Plzeň.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz