Změny ve vedení ČEZ Distribuce – novým generálním ředitelem je od srpna Martin Zmelík

Novým generálním ředitelem společnosti ČEZ Distribuce se 1. srpna 2018 stane Martin Zmelík (*1975). V této pozici vystřídá Richarda Vidličku (*1966), který dále bude ve Skupině ČEZ působit jako poradce divizního ředitele pro oblast distribuce.

Martin Zmelík je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze. Titul MBA získal na USBSP Praha (Rochester Institute of Technology). Ve Skupině ČEZ působí od roku 2004. Má mnoholeté zkušenosti s řízením distribučních aktiv v rámci Skupiny ČEZ, v posledních čtyřech letech působil ve funkci country manažera v Rumunsku. Před odchodem do rumunské akvizice zastával pozici ředitele zahraničních majetkových účastí na centrále ČEZ, a. s. Od listopadu 2016 byl rovněž členem dozorčí rady ČEZ Distribuce, a. s. Od června letošního roku je člen představenstva ČEZ Distribuce.

 

ČEZ Distribuce, a. s. ze Skupiny ČEZ  je držitelem licence na distribuci elektřiny a provozovatelem distribuční soustavy. Na území České republiky provozuje vedení v délce 163 680 km s 3,6 mil. odběrných míst. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královehradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky klientů. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech.

 


Zdroj:

Mgr. Soňa Holingerová

mluvčí Skupiny ČEZ

Vedoucí útvaru regionální komunikace | Útvar komunikace a marketing Skupiny ČEZ

 

ČEZ, a.s.

Teplická 874/8, 405 02 Děčín IV – Podmokly

tel.: 411 122 124

mobil: 724 977 272

e-mail: sona.holingerova@cez.cz