Alkoholem zmožený muž si ustlal na chodníku. Podezření na porušení zákona o odpadech

Křik v ulici, takto mělo vypadat předevčírem večer v Guldenerově ulici na Slovanech, kam hlídka městské policie vyjížděla kvůli muži, který to měl mít na svědomí. Ten skončil vzápětí v péči lékařů.

Dotčeného mladého muže nešlo v ulici přehlédnout. Při příjezdu hlídky stál před domem a hlasitě si pro sebe povídal, občas pak něco vykřikl ke své matce, která v tu dobu byla v blízké ubytovně. Jako důvod všeho uváděl rozchod se svojí přítelkyní, na němž měla nést vinu právě podle něj matka. Vyhrožoval, že se pořeže na ruce. Strážníci se vzhledem k jeho silnému psychickému rozrušení rozhodli přivolat na místo odbornou lékařskou pomoc. Záchranáři muže po vyšetření převezli na psychiatrickou ambulanci plzeňské nemocnice.

 

Muž silně zmožený alkoholem si ustlal v pravé poledne na chodníku u zastávky MHD v Doudlevecké ulici, kde tou dobou procházeli lidé.

Když ho hlídka našla na místě, kam byla volána z důvodu oznámení, ležela ještě vedle něj poloprázdná PET láhev od vína. Dvaačtyřicetiletý muž z Plzně to natolik přehnal s pitím alkoholu, že se sám nedokázal postavit vůbec na nohy. Vzhledem k tomu, že svým jednáním ohrožoval svůj život a zdraví, převezli ho do protialkoholní záchytné stanice.

 

Orgánu sociálně právní ochrany dětí bude předána záležitost matky dvou malých dětí, kterou zaznamenali předevčírem odpoledne strážníci na Borech. 

Dvě malé děti, které volaly do oken domu úprosně maminku, zaujaly po druhé hodině odpolední hlídku městské policie, která procházela ulicí. Podle sdělení kolemjdoucí ženy, činily děti takto marně již půl hodiny. Venku panovaly tou dobou opravdu vysoké teploty a organismus malého dítěte by měl být pravidelně doplňován tekutinou.  Děti neměly navíc ani žádnou pokrývku hlavy, která by je chránila, stejně nebyly prý ani natřeny ochranným opalovacím krémem. Hlídce se zdařilo kontaktovat matku obou dětí. Posléze jí bylo sděleno, že celá věc bude podstoupena Orgánu sociálně právní ochrany dítěte.

 

Podezřením z porušení zákona o odpadech, konkrétně přestupku neoprávněného odkládání odpadů mimo vyhrazená místa, se bude zabývat příslušný správní orgán.

Během obchůzky v Heyrovského ulici nalezla hlídka u kontejnerů odložené nepřeberné množství odpadu, který evidentně pochází z rekonstrukce domu či bytu. Šlo o papírové krabice, sádrokartony, suť a dlaždice uložené v pytlích. Místním šetřením se strážnici zdařilo zjistit, kdo je původcem nepořádku, a kdy zde odpad vyložil. Věc bude podstoupena k dalšímu šetření na Magistrát města Plzně, Odbor životního prostředí, Odpadové hospodářství.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz