Permanentní make-up

Permanentní make-up nabízí specializované salony. Víte, jak o pleť pečovat bezprostředně po aplikaci a čemu se vyvarovat?

V dnešní době se již o permanentní make-up dokáže postarat řada salonů. Díky této kosmetické proceduře se přitom můžete těšit na to, že se konečně zbavíte každodenní nutnosti líčení se. Výsledek působí velmi přirozeně a řada žen tak odhazuje líčící štětce, protože jsou konečně se svým vzhledem spokojenější.

Čím permanentní make-up vyniká

Jak již bylo zmíněno, za snad největší výhodu permanentního make-upu lze označit ztrátu nutnosti líčení se. Trvanlivost permanentního make-upu se přitom pohybuje v řadech let. Obecně lze říct, že vám na obličeji může vydržet jeden až čtyři roky. Vše se pochopitelně odvíjí od konkrétní pleti, použitých prostředků a také pečlivosti vybrané kosmetičky.

A nemusíte se ani obávat, že byste u permanentního make-upu byly ochuzeny o širokou škálu odstínů. V dnešní době vám totiž profesionální kosmetičky namíchají takový odstín, o který si řeknete. Permanentní make-up je například vhodný i pro nositelky brýlí a kontaktních čoček.

Permanentní make-up funguje jednoduše

Možná vás nyní napadá otázka, jak vlastně celý proces probíhá. Permanentní make-up se svým způsobem aplikování přibližuje klasickému tetování. Výsledek však není trvalý, a to z toho důvodu, že se barva aplikuje do jiné vrstvy kůže než u tetování. Z toho důvodu můžeme po několika letech zaznamenat postupný úbytek pigmentu. To lze přitom hodnotit pozitivně, jelikož vždy máme možnost se po určité době rozhodnout pro změnu nebo se třeba permanentního make-upu vzdát.

Aby aplikace nebolela, využívají kosmetičky speciálních lokálních anestetik. Díky tomu během procesu vůbec nic necítíte a nic vás nebolí. S pomocí permanentního make-upu lze dotvořit obočí, oční linky a dodat krásný odstín vašim rtům.

Pamatujte na důslednou péči

Bezprostředně po zákroku je ovšem třeba myslet na to, že o svůj permanentní make-up musíte patřičně pečovat. Jedině tak předejdete možným komplikacím a budete mít větší jistotu, že vaše nové líčení opravdu vydrží. Permanentnímu make-upu by se však měli vyhnout alergici.

Péče při pigmentaci rtů

V den aplikace může být negativně ovlivněna vaše artikulace. Přeci jen vám budou několik hodin působit anestetika, a poté lze očekávat mírný otok rtů. Večer se přitom můžete snažit otok zmenšit přikládáním ledu v mikrotenovém sáčku. Nenechávejte však obklad na rtech mokrý, aby postižené místo nemokvalo.

Péče při pigmentaci očních linek

I u očních linek se po aplikaci může objevit otok. Délka jeho trvání je však u každé ženy individuální. Ulevit si můžete s pomocí studených čajových obkladů. Stačí si jen uvařit silný černý čaj, nechat jej vychladit a následně do něj namáčet vatové tampónky a přikládat na oční víčka.

Péče při pigmentaci obočí

Při dokreslování nebo korekci obočí většinou k otoku nedochází. Místo však může být mírně začervenalé, což se však poměrně rychle vrátí do normálu.

Pro všechny lokality přitom platí několik obecných pravidel. Stroupek, který se na místě utvoří v barvě pigmentu nikdy násilím nestrhávejte. Místo toho jej potírejte speciálním přípravkem, který zabraňuje jeho vysychání.

Tento krém přitom nenanášejte ve velkém množství, postižené místo by totiž opět mohlo začít mokvat. K aplikaci lze použít například vatovou tyčinku. Při nanášení pamatujte na důslednou hygienu. Večer po aplikaci si obličej neomývejte vodou. Několik dní po aplikaci se také vyhněte styku s klasickým mýdlem a kosmetickými přípravky. Rovněž si dejte na pár dní pauzu od návštěvy fitness centra, bazénu nebo třeba sauny.

Pokud se pro aplikaci permanentního make-upu rozhodnete v letních měsících, myslete na důslednou ochranu před UV zářením. Používejte krémy s vysokým faktorem, který vaše nové líčení lépe ochrání.

 


Zdroj:

www.pressweb.cz (Topranker.cz s.r.o.)