Pomoc seniorce v nouzi. Strážníci pomohli raněnému cyklistovi

Linka seniorů pomohla dalšímu člověku v nouzi. Strážníci vyjeli v neděli v noci na pomoc sedmdesátileté ženě v Plzni na Doubravce.

Seniorka si pomoc prostřednictvím stisknutého tlačítka vyžádala v půl desáté. Jakmile hlídka vstoupila dovnitř do bytu, našla paní ležet na chodbě, kde zůstala ležet poté, co zakopla a upadla. Strážníci jí pomohli tedy zvednout se na nohy. Naštěstí k žádnému zranění během pádu nedošlo.

 

Mezi poškozené se o víkendu také zařadila městská policie.  Někdo odmontoval z vozidla tzv. „botičku“, na které byla předtím nasazena.  Případ byl předán k dalšímu šetření Policii ČR.

Vůz Honda, jehož řidič nechal vozidlo zaparkované na trávníku v Plzni na Slovanech, nechali strážníci v neděli ráno opatřit technickým prostředkem k zabránění odjezdu vozidla, neboť u auta se nikdo nezdržoval. Když o pár hodin později projížděla hlídka ulicí, neušlo její pozornosti to, že dané vozidlo už na místě není. Na místě zůstala pouze značně poškozená tzv. „botička“.  Celou věcí se teď zabývají státní policisté.

 

V průběhu předcházejících tří dnů dopravila hlídka městské policie k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice dvě osoby. Muž nadýchal 2,5 promile.

V pátek v podvečer byla hlídka městské policie vyslána kvůli opilé ženě na náměstí Generála Píky. Ke svému po alkoholovému odpočinku si žena vybrala zdejší chodník, kde usnula a strážníci ji museli vzbouzet. Šestapadesátiletá žena byla natolik opilá, že se nebyla schopna sama postavit na vlastní nohy, navíc nekontrolovala své jednání. Hlídka proto rozhodla, že bude převezena na záchytku.

S opilým mužem si o víkendu museli poradit zase strážníci v centru města. Poblíž kavárny si zde na chodníku ustlal devětapadesátiletý muž. V důsledku opilosti ho nohy neposlouchaly, při pokusu vstát opakovaně padal. Dechovou zkouškou u něj byla zjištěna hladina alkoholu v dechu 2,5 promile. Noc muž strávil střízlivěním v protialkoholní záchytné stanici.

 

Strážníci na Lochotíně předali do péče zdravotníků zraněného muže, kterého našli v Plzni – Bolevci.

Hlídka městské policie vyjížděla v neděli večer do ulice U Hasičů. Zde měla ležet u zdejší zastávky MHD nějaká osoba. Strážníci po příjezdu zjistili, že se jedná o muže, který je zraněný.  Svou vinu zřejmě měl na tom i alkohol, z jehož dechu byl totiž cítit. Muž měl nad spánkem výraznou bouli a oděrku. Přivolaní záchranáři si převzali zraněného k dalšímu ošetření.

 

V neděli dopoledne došlo na křižovatce Jasanová x Malostranská k dopravní nehodě, při níž došlo ke střetu osobního vozidla s cyklistou. Zraněného cyklistu, který utrpěl vážný úraz horní končetiny, na místě jako první ošetřovali strážníci městské policie.

Muž měl otevřenou ránu ruky a značně krvácel.  Hlídka, která v blízkosti řešila dopravní přestupek, ihned běžela dotyčnému poskytnout nezbytnou první pomoc. Zatímco strážnice se vydala pro lékárničku do služebního vozu, druhý člen hlídky mezitím zaškrtil krvácející ránu reflexní vestou. Další z hlídky ruku cyklistovi podložil taktéž svojí reflexní vestou. Strážníci na místo dále přivolali ZZSPK a PČR. V té době také projížděl inkriminovaným místem muž, který hlídce uvedl, že je lékař a instruoval ji, jak zraněnému pomoci. Sám muži kontroloval životní funkce do příjezdu záchranářů. Celou věc šetří PČR.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz