Vesnicí roku Plzeňského kraje je Kamenný Újezd na Rokycansku

Vesnicí Plzeňského kraje roku 2018 je Kamenný Újezd. 

Vítězem krajského kola soutěže Vesnice roku 2018 v Plzeňském kraji se stala obec Kamenný Újezd nedaleko Rokycan.  Ve vítězné obci se dnes uskutečnilo Slavnostní vyhlášení, odkud si Cenu hejtmana Plzeňského kraje odneslo město Rabí, Cenu Rady Plzeňského kraje získaly Příchovice, a kde byly uděleny další ceny spojené s finančním ohodnocením.

Desetičlenná komise vybírala z obcí, které se přihlásily do 30. dubna 2018. Všech 23 přihlášených obcí bylo v krajském kole hodnoceno od 4. do 15. června. Hodnotitelská komise každou obec navštívila a ta měla možnost se během dvou hodin prezentovat.

 

Vítězové krajského kola soutěže Vesnice roku 2018 v Plzeňském kraji

 

Zlatá stuha = VESNICE ROKU:

Kamenný Újezd, okres Rokycany

Obec nejlépe splnila kritéria soutěže. Žije bohatým společenským životem, systematicky pracuje s dětmi a mládeží. V obci byla vybudována nová mateřská škola. Příkladná péče je o čistotu a vzhled obce, na které se podílejí místní občané. Již tradičně zde probíhají farmářské trhy, skvěle pracuje Spolek padlých holek, holubáři, Sokol, hasiči a další spolky. V obci panuje příjemná atmosféra a duch pospolitosti.

 

Modrá stuhaza společenský život

Pačejov, okres Klatovy

 

Bílá stuha – za činnost mládeže

Újezd u Svatého Kříže, okres Rokycany

 

pokračování na str. 2