Dámské letní šaty

Dámské letní šaty vybírejte podle typu postavy. Víte, jaký střih zvolit s postavou ve tvaru jablka, hrušky nebo přesýpacích hodin?

Rádi byste si pro nadcházející teplé měsíce pořídili skvěle padnoucí dámské letní šaty? A přemýšlíte nad tím, jaký střih vám bude nejvíce slušet? Prozradíme vám, jaké šaty si vybrat s daným typem postavy, aby střih dokonale podtrhl vaše přednosti.

Vyberte si letní šaty, ve kterých se budete cítit dobře
Aby šaty na ženě vypadaly opravdu dobře, je důležité, aby se v nich i sama nositelka dobře cítila. Pokud například víte, že se v krátké sukni budete cítit nesvá, raději sáhněte po jiné. Přeci jenom muži mají rádi sebevědomé ženy. A sebevědomí kromě jiného získáte i tak, že budete se svým vzhledem spokojená. Naštěstí již v dnešní době na trhu seženete obrovské množství rozmanitých střihů, délek i barev.

Při výběru šatů se rozhodně nebojte zkoušet. Jedině tak zjistíte, jak vám daný kousek sedí, sluší a vyhovuje. Pamatujte i na důležitost vybrat padnoucí velikost, díky které se šaty nebudou nikde zařezávat a ani naopak zbytečně plandat a rozšiřovat vaši postavu.

Rozhodně neplatí, že šaty symbolizují doménu pouze vysokých a štíhlých dam. Obzvláště v horkém letním období přednosti šatů rozhodně oceníte. Jsou vzdušné, lehké, a navíc působí opravdu žensky. Padnoucí letní šaty jsou pro ženy zcela nepostradatelné.

Dámské letní šaty pro 5 typů postavy
Každá žena je pochopitelně jiná a liší se i její postava. Obecně se však dá říct, že na světě existuje především pět typů postav:

· Hruška

· Jablko

· Přesýpací hodiny

· Obdélník

· Obrácený trojúhelník

Tvar postavy je z těchto názvu poměrně dobře odvoditelný. U každého typu je přitom třeba zaměřit se na určitou partii, které chcete dát vyniknout a kterou naopak upozadit.

Postava ve tvaru hrušky
Pokud se pyšníte postavou ve tvaru hrušky, máte drobná ramena, užší pas a širší boky i stehna. V tomto případě zaměřte pozornost na horní část těla. Slušet by vám mohly šaty s hlubším výstřihem nebo odhalenými rameny. Vrchní část šatů by měla být přiléhavá, aby zdůraznila úzký pas. Naopak spodní část šatů volte spíše volnější a splývavější, aby vám nepřidávala zbytečné centimetry.

Postava ve tvaru jablka
Jak již napovídá samotný název, ženy s postavou ve tvaru jablka mají největší problém s ukládáním tuku na břiše. Stejně tak mají obvykle plnější dekolt, ruce a nohy ovšem bývají štíhlejší. Pro tento typ postavy se jeví jako ideální dlouhé splývavé šaty. O částečné optické zeštíhlení se postará výstřih do tvaru písmene V. Abyste odvedla pozornost od plnějšího břicha, zvolte přepásání šatů těsně pod prsy. Slušet vám bude tmavší vrchní část spolu s výraznější sukní.

Postava ve tvaru přesýpacích hodin
Máte útlý pas, trochu širší boky a k nim stejně široká ramena? A zároveň tak akorát velká prsa? V tom případě máte vyhráno. Tento typ postavy totiž bývá označován za ideální a slušet vám bude prakticky všechno. Svoji souměrnou postavu přitom ještě více podtrhnete zvýrazněným pasem.

Postava ve tvaru obdélníku
Tento typ postavy je spíše chlapecký. Tělo má v takovém případě stejně široká ramena a boky, ovšem nevýrazný pas. Majitelkám této postavy tak chybí ženské křivky. Ty u letních šatů jednoduše vykouzlíte s pomocí korzetu nebo přepásáním v pase.

Postava ve tvaru obráceného trojúhelníku
Ženy s tímto typem postavy se pyšní objemnější horní částí těla. Mají velká prsa, široká ramena, a naopak nevýrazné boky a štíhlé nohy. Šaty pro tuto skupinu žen by měly být vybavené výstřihem do V, který opticky zúží výstřih. Dále lze doporučit sáhnout spíše po objemnější sukni, klidně s vyšším rozparkem.

 


Zdroj:

www.pressweb.cz (Topranker.cz s.r.o.)