Sky Film Festival Tennis Cup 2018

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary tradičně hostil milovníky filmu, ale i společenských, kulturních či sportovních akcí. Mezi sporty kralovaly oficiální golfový a také tenisový turnaj, které nejsou jenom o sportu, ale mají zároveň byznysový a společenský charakter.  Sky Film Festival Tennis Cup 2018 proběhl ve čtvrtek 5. července na tradičním místě, na tenisových kurtech TC Gejzírpark Karlovy Vary. Turnaj se tento rok hrál jako týmová soutěž čtyřher. Celkem 8 týmů po 4-6 hráčích se ve dvou skupinách utkalo systémem každý s každým.

Týmy byly složeny z tenistů, zástupců dalších sportů, kteří mají tenis jako koníček, stejně tak se na karlovarské antuce utkali zástupci partnerů turnaje a účastníků filmového festivalu. Z každé skupiny postoupily do play-off dva nejlepší týmy. Ve finále se pak potkaly týmy Real-Treuhand a Ridera stavební. Po vyrovnaném boji si zlato odnesli tenisté z týmu Real-Treuhand.

„Velice mě těší, že náš tenisový turnaj je rok od roku prestižnější a vracejí se na něj partneři a hráči, které v minulých letech trochu odlákal golf,” pochvaluje si pořadatel turnaje Bronislav Cienciala ze společnosti Conti Development, která turnaj dlouhodobě pořádá.

„Tenisový turnaj je jedním z tradičních bodů MFF KV a jsme velice rádi, že Sky Film Festival Tennis Cup doplňuje bohatý kulturní a společenský program festivalu,“ dodává Kryštof Mucha, výkonný ředitel Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Kohák¨

Na kurtech se představili zástupci partnerů festivalu či turnaje, jako jsou Innogy Česká republika, Haidy, Czech Team 96, Real-Treuhand Reality, Ridera, ELEMENTS, SIKO, Accredio, Ravak, Naconi, P.H.A. atd.  Stejně tak sportovní ikony – fotbalisté Jan Koller, Pavel Kuka, Radek Bejbl, či osobnosti showbyznysu – Ota Baláž, Zdeněk Hrubý nebo Eva Čerešňáková a mnoho dalších osobností z řad kultury a byznysu.

Celý turnaj pak osobitým stylem moderoval Jakub Kohák, který zároveň stíhal i pozici hráče. Na závěrečném večírku vystoupil Felix Slováček a mezi hosty nechyběli všichni zúčastnění hráči ani další osobnosti, jako například fotograf Jadran Šetlík.

Zdroj: ASPEN.PR s.r.o.