Strážníci zadrželi hledanou osobu. Městská policie se prezentovala na Psím dnu

Místní a osobní znalost zužitkovali strážníci ze stanice Územně strážní služby při pochůzce ve Wenzigově ulici, kde se jim zdařilo zajistit hledanou osobu PČR.

Tvář mladého muže procházejícího ulicí byla strážníkům povědomá z databáze hledaných osob. Následným prověřováním se potvrdila skutečnost, že jednadvacetiletý mladík v databázi skutečně figuruje, neboť po něm pátrají kriminalisté. Hlídka městské policie ho proto převezla k dalším úkonům na jejich oddělení.


V Borském parku se v sobotu uskutečnil už osmý ročník akce Psí den. Tradiční akce, kterou pořádá městský obvod Plzeň 3 pro milovníky a majitele psů přilákala řadu příznivců.

U preventivního stanu městské policie, která se tu také v rámci programu prezentovala, bylo živo. Návštěvníci se mohli dozvědět spoustu informací a rad v návaznosti na městkou vyhlášku o některých povinnostech chovatelů psů. Za správně vyplněný vědomostní test si odnesli drobnou odměnu ve formě zásobníku na úklid psích exkrementů. Ten, kdo dorazil, si mohl také prohlédnout odchytové vozidlo městské policie.

Psovod městské policie převedl nejen ukázku zadržení pachatele, ale také povyprávěl příběh svého křížence Nera: z útulku až na psa městské policie.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz