Kynutá roláda na plech

Reklama

Ingredience:
těsto: 500 g hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, 1 kostka droždí, 100 g změklého másla, 80 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 lžička citronové kůry
nádivka: 250 g mletého máku, 150 g moučkového cukru, 150 ml mléka, pomerančová kůra, pomerančová šťáva, mleté piškoty (cca 3 lžíce), mletá skořice, 2 hrušky
na potření: 1 žloutek, 1 lžíce vody

 

Postup:
Nalijeme si trochu mléka, přidáme lžíci cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se zbylými surovinami na těsto a necháme nakynout asi hodinu.
Svaříme mák, cukr, mléko, pomerančovou kůru a šťávu. Zahustíme piškoty dle potřeby. Těsto vyválíme, potřeme náplní, posypeme kostičkami hrušek, posypeme skořicí a zamotáme, poté rozkrájíme na plátky.
Naskládáme vedle sebe na pečící papír, potřeme žloutkem s vodou a upečeme dozlatova.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu

Reklama