Opilá žena přijela do Plzně vlakem. Malí strážníci se nenudili

Malí strážníci se opravdu nenudí, navštívili výjezdovou základnu Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, byli u zvířecích záchranářů a zavítali na obvodní služebnu Městské policie Plzeň – Doubravka.

 Před týdnem malí strážníci zavítali na výjezdovou základnu Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraj, kde je přivítal tiskový mluvčí Martin Brejcha. Kromě toho, že pro ně připravil besedu na téma „ Práce záchranářů“ a jak správně nahlásit událost na tísňovou linku 155, měly děti možnost prohlédnout si samotné sídlo záchranné služby na Klatovské třídě a blíže prohlédnout si ostré zásahové vozy, s nimiž záchranáři vyjíždí přímo za svými pacienty.

Tuto středu na ně pak čekala návštěva Záchranné stanice živočichů v Plzni na Doubravce. Pan Karel Makoň  s malými strážníky pohovořil o činnosti záchranné stanice a podívat se mohli taktéž na několik jejích zvířecích pacientů.

Po zajímavé besedě se zvířecím záchranářem se děti ze zájmového kroužku „ Malý strážník“ přesunuly na obvodní služebnu Městské policie Plzeň- Doubravka, kde jim o své práci okrskového strážníka povyprávěl František Tejml. Děti se dozvěděly mimo jiné, jak taková jeho denní služba probíhá a také něco bližšího o vyžití jízdních kola v zaměstnání.  Když se jim zmínil, že denně během služby najede zhruba kolem padesáti kilometrů, uznale pokyvovaly. Jízda na kole je jeho velkou zálibou, proto jim neopomněl říci o tom, jak ve svém volnu za jediný den před několika roky ujel 530 km, u dětí si vysloužil jejich údiv a úctu.

Před slavnostním vyřazením, které se bude konat 13. června na plzeňské radnici, děti čeká ještě návštěva u hasičů na Košutce a také závěrečný test, ve kterém prokážou, že si zaslouží být skutečně nazýváni „ Malými strážníky“.

 

S opilou ženou, která přijela vlakem do Plzně, zamířili strážníci na záchytku.

Na městskou policii se obrátil po desáté hodině večer pracovník ostrahy nádraží ČD z důvodu problému s opilou ženou, která přijela vlakem do Plzně.  Na nádraží byla vykázána průvodčím z vlaku, a to pro značnou opilost a problémové chování. Žena odmítala podle jeho výpovědi opustit nástupiště, vzpouzela se. Strážníci na místě zjistili, že je dotyčná dost opilá, navíc pomočená, chůzi po svých sama zásadně nezvládá. Hlídka jí musela pomoc zvednout a při odchodu jí podpírat. Ani tak to však nebylo lehké, jelikož si opakovaně lehala na zem a nechtěla vlakové nádraží opustit. Z toho důvodu, že v tomto stavu ohrožovala svůj život a zdraví, rozhodli se zasahující strážníci ze služebny Městské policie Plzeň – Střed přivolat své kolegy s vozidlem pro převoz podnapilých osob, aby jí převezli k vystřízlivění na záchytku.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz